smoothie

Aangezien ik zoveel met eten bezig ben, kan ik jullie wel eens vertellen wat ik zoal voorschuif aan mijn kleine dame. Ik kook alles vers en sta heel wat uren in de week in de keuken. Dus ik heb wel wat te vertellen. Koken is een beetje mijn hobby en ik kan mij helemaal uitleven met een kleine baby erbij in huis. Ik laat je het complete voedingsschema van Marre zien, komt ‘ie dan.

0:700/08:00: We starten met ontbijt. Marre krijgt Biobim spelpap of muesli met opvolgmelk, 150 met 5 scheppen. En daarbij drinkt ze een beetje water uit haar beker met een rietje. Heel interessant vindt ze dat.

10:00: Tijd voor een flesje melk! Marre drinkt nooit echt grote hoeveelheden, dus krijgt ze drie flesjes op een dag, 150 met 5 scheppen. En daarna kan ze heerlijk slapen.

±12:30: Lunchtijd. We eten samen een boterham en dat vind ik super gezellig. Marre krijgt avocado, biologische kruisbessenjam (zonder suiker), of banaan op brood en 1 keer in de week de helft van een gebakken eitje. Andere dagen maak ik zelf moes van verschillende soorten fruit en smeer ik dat op haar boterham. De broodkorstjes en overgebleven fruit dat niet op de boterham gaat bewaar ik voor later op de dag. Heel soms bak ik banaan-ei pannenkoekjes, ook heel lekker.

15:00 Nu heeft Marre wel zin in een snack. Ik maak een smoothie en daarbij eet ze een broodkorstje (Ha, die had ik dus bewaard!). In de smoothie gaan twee tot drie stuks fruit. Veel he? Favoriet is op dit moment bloedsinaasappel met banaan en peer. Mmmm.

17:00 Meestal heeft ze nog een half uurtje geslapen en komt ze nu naar beneden voor het avondeten. Er staat vast en zeker een lekkere prak voor haar klaar, zoals altijd. Ze eet al best veel verschillende dingen. Rijst, aardappels en macaroni vindt ze allemaal lekker en ze eet natuurlijk veel groenten! Favoriet is toch wel stamppot peen, spinazie of spruitjes met zelfgemaakte appelmoes. Ze houdt ook van bietjes, pastinaak, pompoen, goh wat niet eigenlijk? Vlees gaat er ook goed in. Ze eet een heleboel en ik vind het leuk om voor haar te koken. Ik gebruik niks uit de vriezer en niks uit pot voor haar. We zijn nu eenmaal best wel bio en dan gaat dat er dus zo aan toe, haha! Ik maak een pan voor haar en een pan voor ons en tegenwoordig eet ze zelfs al vaker met ons mee. Als ze nog honger heeft dan geef ik haar een klein schaaltje yoghurt toe en anders was dit het avondeten.

18:30: Om deze tijd krijgt Marre haar laatste flesje. Waar we voorheen nog een klein schepje pap door het flesje deden, is dat nu niet meer nodig. Weer 150 met 5 scheppen.

Ik kan niet wachten tot ze een jaar is en ze wat meer volledige gerechten mag gaan eten met kruiden en alles erop en eraan. Lekker veel gezonde dingen en met ons mee smullen. Ik hoop dat ze altijd zo lekker blijft eten als ze nu doet. Ik steek er in ieder geval veel tijd en liefde in en probeer het eetmoment altijd gezellig te maken. Dat en blijven proberen is wat ik kan doen.