Mmmm als er iets is waar dit weer om vraagt, dan is het soep. Lekkere, warme soep. En ik ben nogal een fan van linzensoep. Het leek mij heel lekker om het een keer met wat Thaise invloeden te maken. En dat bleek ook heel erg goed. Het is dus weer tijd voor een recept. Deze keer licht pittige rode linzen soep met Thaise invloeden. Ik zeg invloeden, want ik maak mijn soep toch nog wel echt op z’n hollands geloof ik.

Wat heb je nodig?

  • 2 liter water met 3 blokjes (bio) groente bouillon
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 100 gram rode linzen
  • 1 butternut pompoen
  • 1 aardappel
  • 2 tl kerrie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl chilipeper
  • 2 tl laos
  • 1 tl koriander
  • 2 tl gember
  • 1 el olijfolie

Hoe gaan we te werk?

Kook alvast 2 liter water en doe dit in je soeppan. Voeg de bouillonblokjes toe en roer het geheel goed door, totdat de bouillon is opgelost. Snijd de ui en de knoflook in stukjes. Dit mag grof, want we gaan de soep pureren met een staafmixer. Weeg de rode linzen af en was ze even kort. Snijd de pompoen ook in kleine stukjes en voeg dit aan het geheel toe. Doe dan een beetje water in een klein kopje met 1 eetlepel olijfolie. Voeg hier alle schepjes genoemde kruiden aan toe. Roer even goed door en voeg toe aan de soep. Even door roeren. En dan laat je de soep lekker pruttelen op een laag vuurtje. Doe dit totdat de linzen uit elkaar vallen en de pompoen ook heerlijk zacht is. Je kunt nu het vuur uitzetten en het geheel even pureren met de staafmixer.

En dan is het voor de kinderen al veel te lang wachten tot het afgekoeld is, ha! Ik hou echt van rode linzensoep. Eerder deelde ik al dit recept met rode linzen en courgette. Maar ik moet zeggen dat deze Thaise licht pittige variant ook heel goed bevalt! Het is net even anders door de laos en de chilipeper. Echt een keertje maken hoor!