48 creatieve ideeën waar je nu meteen mee kunt beginnen (1 – 12)

 

Als het op plannetjes aankomt, dan heb ik altijd ideeën genoeg. Ik weet altijd wel iets nieuws te verzinnen om te maken. Ik heb heel vaak zin om nieuwe dingen uit te proberen en ik geloof dat ik elke maand wel een goed toekomst idee heb voor één of ander project. De werkelijkheid is anders, ik doe natuurlijk niet alles wat ik verzin. Veel wel, gelukkig. Maar al die andere ideeën raken op de grote hoop. Tot nu. Het zorgt namelijk wèl voor blog inspiratie. Het is herfst en misschien heb je wel zin in een nieuw project, maar lukt het je juist niet om iets goeds te verzinnen. Dan komt mijn ideeënlijstje van pas. Zo doe ik toch nog iets met die ideeën en kun jij ook meteen aan de slag. Hier zijn 48 creatieve ideeën waar je nu meteen mee kunt beginnen (als hobby of als ondernemers project).

 1. Open een Etsy shop. Je kunt hier zoveel in kwijt en als je heel graag dingen zelf maakt, dan is dit dé plek om aan verkoop te beginnen. Maak een shop voor jouw haakwerk, haakpatronen, borduurwerk, bullet journal templates (geen idee of dat kan, maar wie weet) en zelfs voor kleding kun je een shop openen. Hoe leuk zou het zijn om je eigen spullen te verkopen? Ik heb vaak aan dit idee gedacht. Er zitten echt veel getalenteerde mensen op Etsy!
 2. Start een blog. Inkoppertje hoor. Maar het is natuurlijk wel hartstikke leuk. Heb je een passie voor schrijven, handlettering, mode of a happy lifestyle dan is dit perfect voor jou. Je kunt zoveel kwijt in een blog en je kunt zoveel mensen blij maken met inspirerende teksten. Het is echt heel leuk en het levert veel mooie dingen op (ook als het niet betaald is hoor).
 3. Start een theetuin. Oké, alleen als je heel veel ruimte hebt dan hè. En als je het niet erg vindt om je eerst te verdiepen in vergunningen. Dit is niet iets waar je echt zo mee kunt beginnen, maar aan de andere kant is het ook niet zo ver weg.. Ontzettend leuk als je op een boerderij woont en de ruimte hebt, en als je natuurlijk houdt van taarten bakken en van thee. Doe dit bijvoorbeeld iedere woensdag, of iedere eerste maandag van de maand. Het hoeft niet meteen heel groots te zijn, om het leuk te maken.
 4. Haak een speelset voor je kind/neefje/buurmeisje. Haak je eigen camping, road play set of sensory play mat voor baby’s. Pinterest staat er vol mee en als je kan haken dan is dit echt zó leuk en speciaal.
 5. Maak een DIY caviaflat. Ik vind deze dingen er zo mooi uit zien en ik heb heel vaak op Pinterest rondgesnuffeld voor inspiratie, maar het is er nog niet van gekomen. Wel heel leuk om samen met je partner te maken. Een caviaflat ziet er veel beter uit dan een standaard hok. Je kunt ze ook gewoon laten maken, maar dat is natuurlijk minder leuk.
 6. Organiseer een groots kerstdiner voor je verjaardag. Dit heb ik vorig jaar wel gedaan en ik kan het je echt aanraden. Nodig je vrienden uit en maak allerlei gerechten voor ze. Kies een aantal van je favoriete recepten uit en ga lekker de hele ochtend en middag koken. In de avond staat er dan echt genoeg klaar voor een heerlijk feestmaal met een flinke groep! Ja, echt! Het is ontzettend leuk om dit een keer te doen. Je hoeft niet eens ingewikkelde dingen te kiezen of een driegangen diner te maken. Meerdere gerechten naast elkaar is al heel kerstig, nog een paar mooie side dishes erbij en je bent klaar!
 7. Schrijf een non-fictie zelfhulp boek over jouw passie. Zoek datgene wat een ander erover wil weten en schrijf alles erover op wat jij weet. En vertel dan hoe die ander ook kan doen wat jij doet. Ontzettend gaaf om al je eigen kennis op te schrijven en je helpt er misschien echt wel iemand mee! Schrijf bijvoorbeeld een hele gids over twijfels bij het starten van een onderneming, of een stappenplan voor als je vastloopt bij het schrijven van een boek. Beschrijf jouw weg naar het worden van een prima ballerina en de valkuilen die je zal tegenkomen. Maakt niet uit, als het maar vanuit jouw passie is.
 8. Zoek youtube video’s uit over het werken in Photoshop en ga eens aan de slag met het maken van je eigen logo (voor je website, bedrijf, of hobby instagram account). Het is heel leerzaam om dit te oefenen en je kunt ook heel veel andere toffe dingen in Photoshop doen, waar je later heel veel aan hebt als je een eigen bedrijf wilt runnen.
 9. Word hobbyboerin met 249 kippen, omdat je die nog hobbymatig mag houden, daarna niet meer. Je kunt zo zien of het boeren(kippen)leven bij je past. Maar eigenlijk is dit ook de voorzichtige weg naar een klein bedrijf, tenminste wie weet. Grote stappen zijn soms moeilijk en omdat je anders nooit start met je creatieve idee, is dit een begin. Moet je wel weer heel veel ruimte hebben, enzo. 😉
 10. Leg een pluktuin aan en laat daar gezellig gezinnen langskomen om wat uit jouw mooie pluktuintje te plukken. Heerlijk als je wat meer tijd over hebt en het leuk vind om in die tijd iets samen met en voor andere mensen te doen. Van dingen laten groeien in je pluktuin word je gewoon gelukkig. Moet je natuurlijk wel even de regels over dat plukken goed helder hebben, voordat je hele tuintje leeg is omdat iemand dacht dat de rode nog niet rijpe bramen echt frambozen waren, oeps.
 11. Maak zelf een charpoy bed. Wel een uitdaging deze. Het is een bed bestaande uit een simpel houten frame en heel veel touw of linten stof en het heeft iets weg van weven en dus geweven dingen. Heel erg gaaf om in je interieur te zetten als day bed, maar dus wel een heel project om te maken. Maar ja, we hebben het ook over creatieve ideeën. En dat vind ik dit dus echt.
 12. Koop een punch needle en probeer eens borduurwerk uit. Dit is niet de traditionele manier van borduren en je hoeft er dus ook geen mooie figuren voor te kunnen tekenen (mocht je zonder patronen willen werken). Punch needlen geeft een heel zacht en wollig effect aan je borduurwerk. Je kunt hele vlakken vol punchen in verschillende kleuren en zo ontstaan prachtige kunstwerkjes. Aanrader!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *