Als het op plannetjes aankomt, dan heb ik altijd ideeën genoeg. Ik weet altijd wel iets nieuws te verzinnen om te maken. Ik heb heel vaak zin om nieuwe dingen uit te proberen en ik geloof dat ik elke maand wel een goed toekomst idee heb voor één of ander project. De werkelijkheid is anders, ik doe natuurlijk niet alles wat ik verzin. Veel wel, gelukkig. Maar al die andere ideeën raken op de grote hoop. Tot nu. Het zorgt namelijk wèl voor blog inspiratie. Het is herfst en misschien heb je wel zin in een nieuw project, maar lukt het je juist niet om iets goeds te verzinnen. Dan komt mijn ideeënlijstje van pas. Zo doe ik toch nog iets met die ideeën en kun jij ook meteen aan de slag. Hier zijn 48 creatieve ideeën (deel 2) waar je nu meteen mee kunt beginnen (als hobby of als ondernemers project).

13.  Start een beschilderde mokken lijn, waarin je de allermafste designs op mokken schildert en ze dan verkoopt.

14. Leer naaien en zet je eigen rokken, jurken en tassen in elkaar. Verkoop ze via Etsy wanneer je hier heel goed in bent geworden. Zelfgemaakte items zijn tegenwoordig niet meer suf, maar super vintage en creatief! Je kunt er alle kanten mee op en echt je eigen unieke kledingstijl creëren. Vooral rokken vind ik heel erg leuk om te maken en te dragen en ze voor mijn dames te maken. Ik sta zelf nog aan het begin van het hele naaiproces, maar je kan er zo veel kanten mee op. En dat maakt het een hobby die nooit verveelt.

15. Begin een taarten en feestversiering webshop. Verzin je eigen designs voor slingers, taarttoppers en vlaggenlijnen. Koop vele soorten papieren en stoffen in en dan kun je de meest gekke designs verzinnen voor een heel mooi feestje. Als ik dit zou kunnen, dan zou het zeker weten iets zijn waar ik heel blij van zou worden!

16. Verf een print op de muur met behulp van een projector. Gezien op Pinterest en echt heel leuk om uit te voeren. Moet je natuurlijk wel die print op de muur in beeld kunnen krijgen. Het is wel heel gaaf om een zebra op je muur te schilderen aan de hand van een goed voorbeeld! Je kunt die zebra eerst zelf tekenen of een pracht exemplaar uitzoeken (zolang het voor eigen gebruik is:)). En dan heb je echt een uniek ding aan je muur. Beter dan een fotolijstje.

17. Geef één ruimte in huis een metamorfose. Schilder de muren groen, zet grote potten met planten neer, voeg een kleed toe, kleine asseccoires in rustige natuurkleuren èn een accentkleur (oud roze) and you’re done!

18. Begin met het overschilderen van je tafelblad. Mocht je al heel lang een witte tafel hebben staan (bijvoorbeeld) dan is het een heel tof idee om helemaal los te gaan met verf en patronen. Verf de basis opnieuw wit en Pinterest je suf voor sjablonen inspiratie. Probeer moroccan style, mozaïek of een wat rustiger geheel met geverfde tafelpoten. Ik ben mijn eigen project zojuist begonnen.

19. Start je carrière als hobbyfotograaf in de familie lifestyle shoots. Heerlijke shoots van normale momenten, waarbij je een dagje mee mag met een gezin. Deze manier van shooten gaat je heel veel fotografie skills leren en daar word je weer beter van. Heel erg leuk om dit in ongedwongen sfeer eens te proberen. Wie weet heb je zoveel talent dat je er echt iets mee kunt beginnen.

20. Gebruik de maand oktober voor een appeltaarten test. Het appelseizoen is perfect voor het uitproberen van heel veel soorten appeltaart. Bak een ouderwets exemplaar uit oma’s recepten boek. Test een vegan appeltaart uit. En ga eens los met extra ingrediënten om je appeltaart naar next level te brengen. Moet je wel even wat vrienden regelen om het op te komen eten.

21. Start een groep met andere creatievelingen waarbij jullie iedere week samen komen om aan je hobby te werken en elkaar nieuwe dingen te leren. Wedden dat je heel snel nieuwe vriendinnen hebt én je beter in je hobby bent geworden. Al die positieve energie die je hiervan krijgt, kun je heel goed gebruiken bij alle andere dingen die je doet.

22. Schrijf dat fictie boek en vind een uitgever. Laat je manuscript nalezen door een schrijfcoach, en vraag hulp. Doe iets met de feedback en laat je manuscript nog eens beoordelen. Stuur het naar een uitgever en houd de hoop dat het op een dag raak is!

23. Koop een art journal en begin met het maken van de meest indrukwekkende pagina’s. Bekijk youtube video’s en leer wat je kunt doen met verschillende soorten materialen. Je kunt hier heel veel van je creativiteit in kwijt, mits je natuurlijk goed bent in tekenen.

24. Start je eigen online bedrijf waar jij alles in kwijt kunt dat je nu niet kunt doen. Soms is de stap daar naartoe ontzettend moeilijk, maar in online (kleine) bedrijven hoef je niet altijd groots te investeren. En je kunt parttime beginnen. Start als logo ontwerpster, omdat je altijd zo goed bent met illustratie programma’s. Begin eindelijk je carrière als coach, omdat je heel graag mensen helpt ergens in verder te komen. Of begin een webwinkel in een product waar jij volledig achter staat en dat je graag aan de mensen brengt.

48 creatieve ideeën waar je nu meteen mee kunt beginnen (1 – 12)