Als je op zoek bent naar wat groenere tussendoortjes voor je kinderen, dan heb je hier iets aan! Ik vind het zelf heel leuk om steeds andere tussendoortjes te testen en uitproberen en ik vind het ook een uitdaging om dat zoveel mogelijk te doen met verse of natuurlijke producten. Snoepen mag ook soms gewoon, maar op andere dagen ga ik graag voor dingen die echt vullen, bomvol vitaminen zitten of iets toevoegen dat je echt de dag doorhelpt qua energie. Dit zijn mijn 5 favo tussendoortjes.

1. Gedroogd fruit (dadels, cranberry’s, gedroogde ananas)

Naast de welbekende rozijnen kun je ook kiezen voor ander gedroogd fruit. Er is heel veel te vinden in de supermarkt. Al zijn sommige soorten wel erg gesuikerd. Meestal vind ik wel iets in de biowinkel. Gedroogde mango is hier overduidelijk een favoriet.

2. Amandelnootjes, pecannoten, walnoten met rozijnen

Nog zo’n leuk verrassingsbakje is een bak vol nootjes. Noten zijn heel gezond (mits je geen noten allergie hebt uiteraard) en daarbij raak je ook nog eens goed verzadigd. Na dit tussendoortje kan je weer lang leren. Voor jonge kinderen niet een goed idee (net als hele druiven), maar voor wat oudere kinderen echt wel. De rozijnen erbij maken alles veel lekkerder en zoeter.

3. Paprika met hummus

Ken je die mini soepstengels die je in smeerkaas of chocoladepasta kunt dippen? Dat principe gebruik ik voor de paprika met hummus snack. Ik snijd de paprika in stengels en geef een bakje met wat hummus mee om in te dippen.

4. Komkommer toast met vega spread

Niet iets wat ik mee naar school geef, maar wel iets wat ik soms voorschotel als de kinderen uit school komen. Dan presenteer ik een monkey platter met bananenchips, rozijnen, en komkommer toast. En dat is dus echt komkommer als toast, in plaats van crackers, met een spread erop. Dat is altijd gegarandeerd aanvallen en op binnen 5 minuten.

5. Zelfgebakken jamkoekjes

En omdat je echt wel eens mag snoepen en lekkere dingen eten, mag er best wel eens (lees:vaak) gebakken worden. Zelf maken is dan toch nog altijd beter dan kant en klaar kopen! Kun je ook zelf beslissen hoeveel suiker je erin gooit. het recept van deze koekjes is echt heel makkelijk en leuk om te maken.