Maandagochtend. Mijn oudste dochter is naar school en ik ben met mijn jongste dochter in huis aan het rommelen. Rond half 10 krijgen we wel trek in een tussendoortje. Ik kijk mijn jongste dochter aan, ze wil iets maken in de keuken. Oke, dat kan ik wel. Ik rommel wat in mijn keukenkastjes. Ik zie bananen op de fruitschaal, die mogen wel op. Ik heb nog kokosmeel, de kip heeft net een ei gelegd en ik denk ineens aan bananencake. Dat vind mijn dochter wel een heel goed idee. Het is heel snel klaar, dus drie kwartier later kunnen we aanvallen. Even kijken, foto’s maken, proeven en dan zegt mijn dochter ‘we moeten dit ook aan papa geven, anders wordt hij verdrietig. Het is veel te lekker.’ En ik glimlach. Natuurlijk moeten we ook aan papa denken en aan grote zus. Dus ik snijd een stuk cake af, stop het in een bakje, we trekken onze laarzen aan en we lopen rechtstreeks naar papa toe in de stal. ‘Papa, we hebben iets voor jou!’

Bananencake, de ingrediƫnten

  • 30 kokosmeel
  • 25 tarwebloem
  • 25 volkorenbloem
  • 4 bananen
  • 1 ei
  • 25 gram boter
  • 2tl kaneel
  • 4 el cranberry jam
  • bakpoeder
  • olijfolie

Aan de slag

Omdat je deze cake snel wil eten, ga ik je vertellen hoe je zo snel mogelijk tot het eindresultaat komt.

Pak een bakvorm en ga daarin meteen aan de slag met je beslag. Vet de vorm goed in met olie.

Voeg een ei toe en 4 bananen en ook de boter. Nu kun je alles even fijnprakken met een vork. Daarna voeg je de kokosmeel, tarwebloem en volkorenbloem toe en de kaneel (en bakpoeder!). Roer het geheel heel goed door, totdat je een glad beslag hebt.

Voeg cranberryjam toe en roer het geheel nog even door met een lepel. Dan duw je het met de lepel in de goede vorm (rechthoekig) of zo groot als je bakvorm. Mijn bakvorm was iets groter dan mijn cake moest worden.

En dan mag de cake in de oven op 180 graden voor 35 minuten.