Blogtag nominatie: de liebster award

Een tijdje terug (in mei alweer, oeps!) kreeg ik een hele lieve nominatie voor de liebster award van Lianne! Dat vond ik heel erg leuk. Maar de afgelopen weken waren zo hectisch dat ik amper ben toegekomen aan alles waar ik eigenlijk ook heel graag aan toe wilde komen. Waaronder deze tag dus. En toen ik ook nog eens een shout out van Jeanine ontving (dankjewel!) vond ik het ècht tijd worden om hier iets mee te doen. Lianne bedacht een aantal vragen over schrijven natuurlijk, en ik beantwoord ze vandaag dan eindelijk allemaal!

 

1: Heb je altijd al schrijfster willen worden?

Ja, eigenlijk wel! Het schrijven zat er al in zodra ik kon schrijven. In groep vier was ik al heel druk met verhalen schrijven. Ik maakte zelf boekjes van A4tjes en daarin schreef ik allerlei avonturen over mijn kat (die totaal niet avontuurlijk waren, maar daar hebben we het niet over). Ik schreef een mini boekje over de ezel en de haas en vanaf dat punt ging het door. Iets later werd ik méga fan van Paul van Loon en verslond ik al zijn boeken. Ik wilde zelf ook wel zulke spannende verhalen leren schrijven, dus dat deed ik. Inmiddels had ik een volwaardig kladblok van mijn ouders gekregen om alles in kwijt te kunnen en zo ontstonden mijn eerste spannende verhalen. Rode maans dag was er eentje van, ha. Mijn liefde voor schrijven èn lezen is nooit meer overgegaan. Op de Pabo was ik dan ook degene die het filmscript schreef, toen we een film moesten maken. En ik schreef er middeleeuwse verhalen, waarna mijn leraar me absoluut aanraadde om ooit eens een boek te gaan schrijven. Dus ik denk dat het NU echt tijd wordt voor dat boek. Bloggen deed ik trouwens ook al heel lang. Ken je Cu2 nog? Ik schreef er gedichten op en plaatste er plaatjes bij. Hilarisch.

2: Heb jij ooit boeken in eigen beheer uitgegeven of zou je dat ooit willen doen?

Nee, nooit gedaan. Ik denk ook niet dat ik daar voor zou kiezen. Wel wil ik nog eens een eigen e-book uitgeven. Maar ik zou toch het aller aller liefste een boek schrijven dat wordt uitgegeven door een uitgeverij. Maar goed, big dreams.

3: In welk ander genre zou jij ooit nog eens willen schrijven?

Ik vind thrillers voornamelijk heel leuk, maar ik vind feel-good dingen ook te leuk! Dus ik kan sowieso al niet zo goed kiezen. Young adult vind ik ook tof om te doen. Weet je wat ik wel eens zou willen? Leren kiezen om bij één genre te blijven. Dat zou mijn 16 onafgemaakte/halverwege afgebroken/nooit verder dan drie hoofdstukken gekomen manuscripten (die ik laatst op mijn computer vond) weer een beetje goedmaken (te erg, I know).

4: Wie is jouw favoriete schrijver?

Esther verhoef! En Camilla Läckberg! Ik HOU echt van thrillers! En dit zijn echt mijn favoriete thriller schrijfsters. En natuurlijk vind ik ook dat de wereld niet zonder J.K Rowling kan.

5: Wat is jouw ultieme schrijftip?

Begin gewoon. Denk niet teveel na bij het schrijven en schrijf vooral heel veel gekke dingen op. Zo kom je over je eigen ‘blokkades’ heen. En nog een tip.. start een blog! Je leert daar heel veel van. In een schrijfflow komen bijvoorbeeld. Door de constante aanvoer van posts, leer je verder te schrijven waar je anders zou stoppen. En dat is heel waardevol, denk ik.

6: Hoeveel boeken heb jij ongeveer in je boekenkast staan?

In mijn boekenkast staan er niet eens zóveel, maar hoeveel ik er gelezen heb is niet normaal. Ik heb een regel voor mezelf opgesteld en dat is dat ik een boek weg moet doen, zodra mijn kast vol is. Dat resulteert dan weer in het houden van alleen maar mooie boeken. De rest geef ik vaak door aan familie. En ik krijg ook vaak weer wat terug. Dus dat is eigenlijk heel leuk.

7: Welke hobby’s had jij vroeger als kind?

Nou, schrijven dus. Haha. En ik hield van zingen. Ik speelde gitaar en ooit ook accordeon en zelf een beetje piano en basgitaar. Het is een ding dat steeds weer terug komt in mijn leven hoor, dat niet kunnen kiezen. En ik zat op dansles, streetdance.

8: Naar welk land zou jij nog zeker eens op vakantie willen?

Nieuw Zeeland, Finland en Noorwegen! Heel, heel, heel, heel graag!

9: Hoe zorg jij voor ontspanning?

Door een boek te lezen buiten in de tuin. Of door even muziek te luisteren, Mogli of Maaike Ouboter vind ik heel zen. Maar ik vind vaak ook veel ontspanning in fysieke dingen. Even hardlopen, of fietsen bijvoorbeeld. Ik ben al zoveel in mijn hoofd, dat soms dingen doen met mijn lijf heel goed voelt. Snap je?

10: Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

Lief, een echte mama, een beetje eigenwijs, iemand die haar hart volgt, en iemand die lekkere taart bakt, als ik anderen mensen moet geloven (waar mijn vrienden gewoon voor langskomen, wanneer ik er eentje op Insta post) ;).

11: Wat is jouw grootste blooper?

Oh god bloopers. Ik ben vooral heel slecht in sociale dingen met mensen die ik niet ken. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit niet mezelf voor mijn kop wilde slaan, na een of ander gesprek. Maar één zo’n blooper was wel toen we hier net op de boerderij woonden en ik rond Kerstmis de bel hoorde gaan. Ik deed open en daar stond iemand die ik geloof ik al had moeten herkennen, maar dat deed ik niet. En toen ik dus maar deed alsof ik de boel wel begreep, vertelde hij mij dat hij dit jaar weer langskwam van de jagersclub met wat lekkers voor ons gezin. Toen hij een grote kartonnen doos aan me wilde overhandigen, keek ik dan ook heel verschrikt. Met de volle overtuiging dat hij me nu een geschoten fazant aanbood! Dus ik maakte even duidelijk (met vieze blikken) dat ik niet zo wild werd van dat eten. Waarna deze persoon in lachen uitbarstte en mij mededeelde dat hij met geen mogelijkheid een dier in deze doos zou kunnen proppen. Het ging om een onschuldige roomboterstaaf. Awkward. Maar hey, hoe kon ik weten dat een jager hier jaarlijks roomboterstaven uitdeelt aan de deur?

 

Tijd om het stokje door te geven! Ik wilde eerste een heleboel vragen verzinnen, maar eigenlijk vind ik Lianne’s vragen ook ontzettend leuk! Dus mocht je zin hebben om ze ook in te vullen, dan zou ik graag jouw antwoorden ook lezen! En vermeld dan ook even dat deze toffe vragen van Lianne zijn, want ze zijn te leuk om niet door te geven. 😉

Bij deze nomineer ik:

pluizenbol.nl waar Liz van alles over boeken post en dat vind ik héél leuk. Bovendien heeft ze ook gewoon humor!

MevrouwTekst Omdat Jessica in april deze nieuwe blog lanceerde en ik vind dat ze wel wat aandacht verdient. Ze schrijft net als ik ook lekker over uiteenlopende onderwerpen. En ik ontdekte net dat ze net als ik ook vroeger verhaaltjes over katten schreef. Dan moet je wel een shout out krijgen! Maar even serieus, ze schrijft mooie verhalen en het is heel tof dat ze die ook deelt.

Overschrijvengesproken Giovanna schrijft ook veel over schrijven en alles wat daarbij komt kijken en dat vind ik natuurlijk heel leuk en inspirerend sinds ik bij de writerscommunity zit. En zo ontdek ik dus ook een heleboel nieuwe blogs. Heel leuk en ook deze blog is zeker een shout out waard!

Handworkandmore En iets totaal anders is handworkandmore, omdat ik ook nog steeds heel erg van haken hou en ik hun haakpatronen leuk vind!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

4 Comments

 1. Ahh wat leuk dat je de vragen hebt ingevuld! Ik heb ze echt met plezier gelezen 🙂 Wat leuk dat jij ook gezongen hebt! Ik heb vroeger altijd bij een kerkkoor gezongen en altijd zangles gehad, alleen dat doe ik nu niet meer helaas. Wil ik wel weer oppakken. Haha, die fazantenblooper! Volgens mij maak je de gekste dingen mee op een boerderij 😉 Leuk dat je de vragen door wilt geven! De bloggers die jij hebt uitgekozen zijn inderdaad ook zo leuk 🙂

  1. Leuk dat je ook hebt gezongen!! Moet je zeker weer oppakken. 😀 En ja op de boerderij maak je echt de raarste dingen mee, haha. Je vragen waren echt heel goed. Vandaar dat ik ze extra waardering wou geven. 😉

 2. Hey wat leuk! Ik zie dit nu pas :-). Ik doe hier wel aan mee hoor, leuk!
  En nu ben ik ook heerlijk door jouw blog aan het gaan, heel gaaf!
  En we hebben aardig wat gemeen zie ik 🙂
  Nogmaals bedankt. Word hier helemaal blij van!

  1. Ahh wat superleuk!! Ik ben heel erg benieuwd naar jouw antwoorden! En heel erg leuk dat je er blij van wordt 😀 Je blog is ook gewoon echt heel mooi! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *