Dat ik van bakken hou is geen geheim meer. Ik vind daarom dat er meer taart op mijn blog mag verschijnen, of meer cake in dit geval. De kleine dingen maken groot verschil. Een beetje jam in je boeren cake doet wonderen. En ik ga er gewoon niet langer over praten, maar je dit makkelijke ingrediënten lijstje weer laten zien.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker (of overzoet!)
  • 3 middelgrote eieren
  • half zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • eetlepels jam naar wens
  • handjevol rozijnen
  • rasp van 1/2 citroen
  • handje amandelschaafsel en klein beetje havermout

Zorg ervoor dat je boter op kamer temperatuur is en snijd het dan in blokjes. Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Mix op lage stand goed door, totdat je een egaal achtig beslag hebt (dat er licht opgeklopt uitziet). Dat maakt je boeren cake straks het lekkerst. En dan voeg je bloem toe en eieren en een snuf zout, en natuurlijk je bakpoeder. Oh en je citroenrasp niet vergeten! Mix nog even goed door tot een glad geheel. Het beslag kun je daarna in een cakevorm scheppen.

Maar pas op! Schep de helft van je beslag in een ingevette cakevorm. En schep dan een laagje jam over je boeren cake. Schep dan de rest van je cake beslag eroverheen en strijk de boel goed glad. En als alles er smooth en glad uitziet dan strooi je er amandel schaafsel en havermout overheen. Dat oogt straks namelijk extra lekker. En het oog wil ook wat!