Vision board en moodboard, het zijn vast geen nieuwe termen voor je. Maar heb je er wel eens eentje in je bullet journal gezet? Ik niet, en dat had ik echt veel eerder wel moeten doen. Soms is het heel fijn om een moodboard te maken voor een idee dat je hebt en graag wilt uitwerken. Ik heb alleen meestal niet één idee, maar veel ideeën. En nu kan ik al die moodboards voor ideeën dus gewoon heerlijk in mijn bullet journal knallen. Een bullet journal moodboard, in journal stijl dus en dat is heel leuk om te doen.

Ik zet mijn bullet journal moodboard gewoon in de maand september, waar ik alles drop wat ik deze maand wil/moet doen en waar ik mee aan de slag wil. In dit geval, mijn blog. Na de zomervakantie en het opstarten van de eerste schoolweken met de bijbehorende ritmes, ben ik wel weer toe aan verhalen schrijven. En wil ik heel graag creatieve dingen delen voor aankomend seizoen. Het is mijn favoriete seizoen.

Voor de start van mijn moodboard bepaal ik eerst de kleuren. Ik wilde een beetje uitwerken welk kleurenschema ik op mijn blog wil hebben. Dat kleurenschema gaat hier de komende tijd terugkomen op mijn website, op verschillende manieren. Nu ik dat duidelijk op papier heb staan, kan ik er in real life creatief mee aan de slag.

En ik wilde even kort samenvatten waar marijeskeukentafel om draait, wat ik erop wil zetten en gewoon iets maken om op terug te kijken wanneer ik inspiratie nodig heb. Het zijn voor mij beelden waar heel veel ideeën aanhangen. Een appelboom voor mijn moestuin leven, een handboek voor wildplukkertjes (niet omdat we zoveel wildplukken, durf ik eigenlijk helemaal niet), maar wel omdat ik iets voel voor een vrije lifestyle voor kinderen, waarbij ze lekker in de natuur kunnen spelen, hutten bouwen, takken verzamelen, buiten ravotten, bloemen plukken, bramen voor bramenjam verzamelen. Dat is wat wij met ons leven doen.

Een moodboard kun je voor veel verschillende dingen maken. Voor je huis, je tuin, een moestuinplan of dus je eigen website. Het vat kort samen welke vibe je wilt voelen en overbrengen en dat kan voor jezelf heel handig zijn voor het realiseren van je eigen plan.

Waar zou jij een moodboard voor nodig hebben? Laat het weten in de reacties en help elkaar zo aan nieuwe ideeën!