Aangezien het najaar een beetje ‘saai’ is nu we weer allemaal afstand moeten houden (voor een goed doel, maar toch!), denk ik dat het leuk is om het over cadeautjes te hebben. En natuurlijk gewoon dingen die je voor jezelf kunt kopen de komende tijd. Dan kun je in ieder geval thuis creatief aan de slag en misschien wel een nieuwe toffe hobby ontdekken (zoals journalen!). En met de feestdagen (nog niet echt dichtbij, maar toch wel bijna aan te raken) in aantocht is het altijd fijn om cadeau inspiratie op te doen. Mocht je over een paar maanden het lootje trekken van een bullet journal fan (en je er zelf niet zoveel van afweten/òf hard op zoek zijn naar iets nieuws voor in die journal) dan kan ik je op weg helpen met deze tips!

versa color stempelkussentjes voor clear stamps

Deze stempelkussens zijn onwijs mooi voor in een journal. Het ding met clear stamps, is dat het helemaal mis gaat met het verkeerde stempelkussen. De inkt heeft onvoldoende pigment, de inkt drukt door, of het lukt gewoon niet om een mooie stempel te krijgen. Super jammer. Ik heb genoeg miskopen gedaan op dat gebied. Maar toen kwam ik dit hele kleine stempelkussentje van versa color tegen. Ze hebben echt onwijs veel prachtige kleuren (ik heb de kleur: 55 umber) en de inkt is goed van kwaliteit, mooi en het drukt niet extreem door in je journal. En ze kosten maar 2,10 per stuk.

De creachick journal/clear stamps/stickers

Soms heb je als journal liefhebber gewoon zin in een nieuw boekje. Dan is deze van creachick en MUS creatief echt heel erg tof. Deze journal voelt best wel luxe aan. Het is wat mij betreft de beste bullet journal van MUS creatief en hij werkt heel fijn voor de echte journal fans. Ik gebruik hem nu zelf bijna een jaar en ben er echt heel blij mee. En het goede nieuws is dat er tegenwoordig veel meer tofs te koop is in de creachick journal lijn. Zeker het checken waard!

De sigma micron pennen

Iets waar ik nooit spijt van krijg als ik het aanschaf, zijn de micron pennen van stigma. Fineliners van goede kwaliteit. Ze zijn watervast en gaan dus niet vlekken als je ze na aquarel gebruikt, en ze werken heel prettig. Een fineliner in 01 is perdect voor de kleine, fijne lijntjes (en echt onmisbaar) en met de fineliner in 05 kan je heel fijn schrijven in je journal.

Stickerboeken en papierblokken van Action

Als je gaat journalen dan heb je papier nodig, véél papiertjes. Papier om te scheuren, verknippen, beplakken. Lekker veel dus (en het liefste voor weinig). Papierblokken vind je bij Action. Het meeste gebruik ik het zwarte papierblok met alleen maar zwart papier dus. Dat gebruik je dan weer om met een witte gelpen teksten op te schrijven.
En ook de stickers van Action zijn leuk voor in je journal, vooral die met planten! Maar dat is persoonlijk.

Tombow Brushpennen in hele lichte kleuren

Nog een tof merk voor in je bullet journal is Tombow. Ik vind de felle kleuren iets minder geschikt en druk in mijn journal. Maar met de hele lichte kleuren (denk aan beige) is het wel tof werken. Ze doen het goed als achtergrond met strepen. En ze drukken bijna niet door, ook een voordeel.

Faber Castell Polychromos

Voor iemand die van tekenen houdt is deze laatste een must-have. De Faber Castell Polychromos potloden zijn zo ontzettend mooi. Ik hou van tekenen, dus ik teken ook wel eens in mijn journal. En dat doe ik graag met potlood (want ik houd niet van bleeding in het papier). En deze potloden zijn goed. Ze blenden mooi met elkaar en het zijn hele zachte potloden, waar je heel veel kleur af kan krijgen.