December is weer bijna begonnen. En alhoewel hij niet helemaal vol feestjes gaat zijn, zoals vroeger, kunnen we wel alles in huis gezellig versieren. En lekker aan de slag gaan met deze DIY kerstdecoratie van houten schijven. En dat kan heel goedkoop.

Aan de slag

Voor deze DIY hebben we nodig:

  • houten schijven
  • gouache of acrylverf
  • middelgrote en kleine kwasten in verschillende maten
  • Posca paint marker (of iets wat er op lijkt)
  • Een klein beetje handlettering of teken skills
  • Een touw of lintje
  • Extra mogelijkheid: boormachine voor het maken van een gaatje (als je hem op wilt hangen)

Handettering

Om hier mee te beginnen, moeten we eerst de gehele achtergrond van de houten schijf in één kleur verven. Daarna moet de verf echt heel goed drogen (lees:een paar uur), zodat de posca paint marker er later gemakkelijk overheen kan, en er geen verf aan blijft plakken.

Je kunt tijdens het drogen van de verf op een ander papier oefenen met handlettering en woorden/teksten die je wilt schrijven. Het is handig als je al precies weet wat je straks gaat schrijven en hoe je handlettering eruit moet komen te zien. Mocht je daar geen zin in hebben, dan kun je natuurlijk ondertussen ook gewoon verder gaan met het verven en versieren van andere houten schijven.

Mini kerst kunstwerkjes

Ook nu is het handig om de achtergrond in één kleur te verven. Maar nu kun je wel iets eerder aan de slag met de rest. Gouache is hele dekkende verf en kun je dus prima over elkaar heen gebruiken. Gaat het mis? Dan verf je er gewoon nog een laagje overheen!

Deze mini kunstwerkjes zijn perfect voor in de kerstboom. Beschilder ze met kerst doodles, of echte winterse taferelen, afhankelijk van jouw teken skills en wensen. Een hertje in het bos, is natuurlijk prachtig. Maar een kerstmuts, een warme kop chocomelk of een bos met dennenbomen is ook heel tof. Met veel verschillende doodles wordt je kerstversiersing in huis helemaal top.