Je hebt ze vast wel eens in de winkel zien liggen, de prachtige setjes ecoline brush pennen van Talens. Er is een heel schap vol aan kleuren. Van neon tot pastel. Maar wat kan je er eigenlijk allemaal mee maken? En is het leuk als kerstcadeau? Daar was ik erg benieuwd naar toen ik ze zag liggen. Inmiddels heb ik ze al een tijdje in mijn bezit en is het tijd om te vertellen wat je er mee kan.

De Ecoline brush pennen zijn verfstiften op basis van water. Stiften op basis van water zijn vaak wat vlekkeriger in gebruik dan stiften op alcohol basis en je moet ze dus net even anders gebruiken. Zelf gebruik ik altijd graag alchohol markers vanwege het egale resultaat. Ik heb meerdere stiften op waterbasis liggen, waar ik niet zo enthousiast van word. Toch wilde ik deze stiften wel mee naar huis nemen.

Handlettering

Deze brushpennen worden veel gebruikt voor handlettering zie ik op YouTube, maar dat wilde ik er dus niet mee doen. Een tijd terug heb ik dat wel geprobeerd en dat viel toch een beetje tegen. De brush van deze stift is vrij dik, je kan er dus alleen grote teksten mee schrijven. Dat is denk ik superleuk voor kaartjes, maar mijn journal idee pakte iets minder goed uit.

Je kunt de kleuren wel heel goed in elkaar over laten lopen en dat is tof.

Aquarellen

De volgende test is er eentje waar ik wel heel erg naar uit keek. De aquarel test. Natuurlijk kun je gewoon aquarelverf gebruiken en je ding doen. Maar ik vind het altijd leuk om het ook even net anders te proberen. Aangezien deze stiften op waterbasis zijn, kun je ze hiervoor dus gebruiken. Het is het beste als je de stift eerst op een stuk plastic (bijvoorbeeld hun eigen verpakking) gebruikt. En daar dan je kwast in dipt. Dan is de kleur veel minder fel en kun je dus vandaaruit opbouwen.

De kwast manier is best leuk, maar eerlijk toegegeven toch wel handiger om met gewone verf te doen. De standaard kleuren blauw, geel en roze vind ik zo direct op papier ook net iets te heftig. En die stift is nog steeds wel dik. En een beetje vlekkerig.

Dit is echt de allerleukste tip

Maar hier komt ‘ie, de allerleukste tip voor deze stiften. Ze zijn leuk deze dingen. En ze gebruiken als aquarelverf kan echt wel tof zijn, als je even goed experimenteert met wat wel en niet werkt. Maar ik heb ook iets anders ontdekt tijdens het werken met deze brushpennen. Je kan ze heel goed inzetten voor mixed media projecten. En dan vooral projecten waar Tie-dye aan te pas komt (Die kleurige vlekken op je shirt trend), maar dan op papier. Het is namelijk best wel leuk om een meisje met een tie-dye outfit te tekenen met brushpennen, aangezien deze heel goed vlekkerig werken. En schaf dan vooral de pastel set aan, want die is echt het allermooiste. De rest van mijn tekening werk ik dan af met alcoholmarkers of/en aquarelverf. En weet je, dat resultaat vind ik eigenlijk best wel heel erg tof.

Conclusie

als je gaat voor deze ecoline brushpennen, schaf dan de pastel set zeker aan (die is mooi!). Gebruik het voor handletteren op kaarten (niet in journals). Experimenteer met aquarellen, en kleuren mengen En tie dye outfits op papier! Ik gebruik ze niet heel vaak, maar ik zou ze toch niet willen missen in mijn inmiddels best wel uit de hand gelopen verzameling vol art supplies. En als je ze al had liggen en nooit gebruikte, dan weet je nu wat je ermee kan doen.