Zelf kerstkaartjes maken vind ik ieder jaar weer heel erg leuk. Het begint steeds meer een ding te worden dat ik doe. En ik heb er zoveel plezier mee. Dit jaar ben ik wel heel erg op tijd begonnen. Maar dat geeft niks. Dat zorgt ervoor dat jij ook op tijd wat inspiratie krijgt. Ik heb vandaag heel veel inspiratie voor je om zelf je eigen kerstkaarten met waterverf te maken. En onthoud daarbij lekker, dat niets perfect hoeft. Het gaat om plezier, creatieve flow en gewoon even de tijd en rust nemen om iets creatiefs te maken. En het is nog leuker om dat naar je vrienden en familie op te kunnen sturen.

Kersthuisje in een koud landschap

Altijd een goede keuze is een kersthuisje in een koud landschap. Een schattig rood zweeds huisje, tussen de dennenbomen. Heerlijk voor op een kerstkaart, om even bij weg te dromen. Huisjes zijn ook erg leuk om te waterverven en het kost relatief weinig tijd. Hoe kleiner je illustratie, hoe minder gedetailleerd je hoeft te schetsen. En kerstkaarten moeten niet teveel tijd kosten, en mogen dus iets minder gedetailleerd zijn. Je moet er immers wel veel kunnen maken! En er zijn genoeg voorbeelden van zulke huisjes op Pinterest die je kunt gebruiken ter referentie.

Kerstbomen in allerlei variaties

Kerstbomen doen het uiteraard altijd goed op kerstkaarten. En je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Niet zo’n kunstenaar? Pak dan een simpele kerstboom doodle als voorbeeld. Of gebruik de tutorial van creationsceecee voor fluffy kerstbomen zoals ik hierboven heb gedaan. De fluffy kerstbomen heb ik niet zelf bedacht. Ik heb wel even getest of de tutorial goed na te doen was, prima dus! Dat kan jij ook zelf.

Kerst donuts

Nog een leuke voor kerst? Donuts! Geef ze kerst sprinkles en dompel ze onder in rood en groen. En een donut quote staat nooit misplaatst. Ik vind ze zelf erg grappig en ook een beetje anders dan de rest.

Kerstballen doodles

En als laatste kun je natuurlijk ook gaan voor kerstballen! Dit is een leuke manier om vrij te doodlen. Met waterverf schilder je de ballen en dan ga je er met een fineliner overheen en maak je allerlei patronen. Probeer verschillende composities uit en gebruik geheel zwart witte doodles en gekleurde kerstballen met goud of zilver door elkaar heen. Plak je afbeelding vervolgens op een craftkaart en dan is het helemaal af en leuk.

, , ,