Het allerleukste buitenspeelgoed voor jonge kinderen, de top 5!

Wat een weertje hè? Het is genieten in de zon en het weer is meteen zo goed, dat er meteen waterpret gemaakt kan worden buiten. En zo kan er nog veel meer tof buitenspeelgoed tevoorschijn getoverd worden. Maar wat is nu eigenlijk het leukste buitenspeelgoed voor jonge kinderen?

  1. De watertafel

Op één staat voor mij toch wel overduidelijk de watertafel. Wat een goed buitenspeelgoed is dat! Het is helemaal niet moeilijk om klaar te zetten. Het is zo gevuld met water. En het speelgoed is ook weer helemaal prima makkelijk schoon te houden. Maar dat is natuurlijk niet het leukste aan dit speelgoed. Nee, er wordt ook echt uren mee gespeeld! Het vullen van de watertafel zorgt hier toch zeker wel voor minstens 1,5 uur speelplezier. Er zijn zoveel mogelijkheden, zelfs als je niet de allergrootste watertafel aanschaft. Wij hebben er eentje van little tikes, met vissen en een hengel. Eigenlijk heel simpel, maar er is zoveel te ontdekken en te spelen, dat het leuk blijft. Nog fijner is het dat kinderen van verschillende leeftijden heel goed samen kunnen spelen. Die van twee jaar speelt er net zo lief mee als die van 4 jaar. Heerlijk buitenspeelgoed!

2. Het loopfietsje

Geniaal, zo’n ding. Een loopfiets is erg fijn als het nog niet te heet is, maar een beetje warm mag natuurlijk wel. Heerlijk hard racen kunnen kinderen ermee en zo een lekker windje maken om af te koelen. Ze hebben er zoveel lol aan. En een extra voordeel is het dat je met een loopfiets erbij, zelf sneller een wandeling kunt doen. Fietsen gaat toch heel veel sneller, dan lopen met die kleine beentjes. Ook dit speelgoed wordt hier heel vaak gebruikt en ook wel een aantal jaren achter elkaar.

3. de peuter/kleuter glijbaan

Ik geloof dat de glijbaan ook echt tot de favorieten behoort van allebei mijn dames. Ik vind hem niet zo leuk als de watertafel, omdat het niet altijd helemaal vanzelf gaat. De jongsten hebben hier nog hulp bij nodig. Dat is leuk, maar niet alle middagen lang ;). Maar al snel genoeg leren ze zelf lekker glijden en dan is het toch wel heel gezellig. Zo’n plastic glijbaan heb ik het over en ik denk dat ook hier die van little tikes heel goed werkt. Glijden kunnen ze hier ook lang volhouden.

4. De zandbak en alle toebehoren

Een zandbak is ook zo’n mega leuke. Het hoeft niet eens een grote te zijn. Maar ook voor zand geldt dat er oneindig veel te ontdekken is. En je kunt al in de zandbak spelen bij de eerste zonnestralen. Het is heerlijk om de kinderen te laten spelen in de zandbak op een mooie lentedag. Ze zijn er weer uren zoet mee. En met schepjes, emmers en vormpjes is er zo weer een middag voorbij aan spelen en ontdekken. Het enige nadeel van de zandbak is dat jij daarna zelf ook weer een uurtje zoet bent, want zand blijft niet alleen in de zandbak liggen. Maar ik vind het leuke toch wel opwegen tegen het minder leuke en ik vind het dan ook ideaal. Wij hebben hier thuis een hele grote zandbak in onze tuin. Ze vinden het geweldig.

5. De kinderkruiwagen met schep en hark

Dit leuke ding leerde ik dit jaar pas kennen, toen mijn jongste dochter jarig was en het cadeau kreeg. Wat een onwijs leuk speelgoed is dit! Een kruiwagen met schep en hark. Helemaal echt, maar dan van plastic. Het toffe aan dit speelgoed is dat je zo echt dingen samen kunt doen met je kind. Samen bladeren vegen en takken verzamelen. Maar ook samen in de moestuin werken! Vooral dat laatste is toch veel te leuk? Heel bijzonder speelgoed en eigenlijk echt heel erg leerzaam. Het is een toffe afwisseling met al het andere speelgoed dat ik ken. En ik kan mij voorstellen dat het heel erg leuk is om samen met je kleintje te tuinieren en daar heb je natuurlijk zo’n kruiwagen bij nodig.

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *