Omdat ik de laatste tijd zoveel bezig ben met al mijn journals, ga ik vandaag laten zien wat ik daar eigenlijk in maak! Ik geef je zo af en toe een pagina uit mijn journal, deze keer mijn art journal.

Ik ben altijd heel erg gefascineerd door aquarel tekeningen en iedere keer als ik zelf wil verven, dan pak ik ook altijd aquarel. Het is niet iets waar ik echt een groot talent in ben, maar het is wel iets wat ik heel graag doe. Dat gebeurt eens per maand (want mijn interesse in nieuwe, andere dingen is heel erg groot). Ik test heel graag allerlei creatieve dingen uit. Aangezien ik heel erg hou van nieuwe dingen uitproberen, was dit een heel leuk nieuw experiment. En het is er eentje waar ik nog lang niet klaar mee ben.

Ik gebruik mijn journal dus vooral voor het experimenteren met aquarel bloemen èn voor kalligrafie. Ik vind bloemen verven heel rustgevend (en youtubevideo’s bekijken over verftechnieken ook). Het voelt als iets heel lieflijks en zens om mee bezig te zijn. Zoiets als even mindful iets doen, mediteren of een geurkaars aanzetten. Het geeft rust. En ik leer veel nieuwe aquarel technieken.

En al dat bloemen tekenen kun je ook zo fijn buiten doen in dit seizoen! Met een klein aquarelverfdoosje, een kwastje (oké en wat water) en je journal onder je arm, kun je zo naar buiten lopen en een bloemenveld opzoeken. En dan kun je midden in dat veld gaan verven! Misschien is dat zelfs wel een hele leuke activiteit met je kinderen in deze meivakantie (aanrader!).

Kalligrafie maakt zo’n afbeelding echt af en het is ook gewoon erg leuk om mooie dingen, reminders, of dingen waaraan je jezelf wilt herinneren op te schrijven naast je creatieve creaties. Het is tenslotte een journal, waarin je dingen voor jezelf ook op kan schrijven.

En dat is hoe ik bezig ben in mijn art journal. Wat doe jij in jouw art journal? Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar mensen die ook een art journal hebben