Ik denk dat ons nieuwe huis het beste te omschrijven is als een mix van de Scandinavische en industriële stijl. Die kant gaan we steeds meer op. We zijn gegaan voor wit en licht houten meubelstukken, maar ook voor grijstinten, grove robuuste voorwerpen en af en toe een opvallende kleur in de woonaccessoires. We zijn nog lang niet klaar met inrichten en er zijn dus ook nog echt wel hoeken waar alles nog niet naar ons zin (lees: in die stijl) is. Het lichte Scandinavische met fijne schapenwollen kleedjes is echt mijn ding, de meer robuuste items meer gekozen door mijn man. En samen kan het eigenlijk ook! Niet door elkaar, maar we hebben een hoekje dat steeds meer de Scandinavische stijl krijgt en een hoek die steeds meer industrieel gaat lijken. We zijn goed op weg! En op dit moment hebben we een paar echte eyecatchers gekocht, onze nieuwe lampen! Ik laat ze je vandaag zien.

nieuwelamp1

nieuwelamp2 nieuwelamp3

De eerste lamp komt van Mien Domus, een heel gave woonwinkel. Ik ben echt verliefd op dit winkeltje en ga er dan ook regelmatig kijken. Ze hebben echt heel bijzondere woonaccessoires, stoere kasten en dus ook hele gave lampen! Ik werd dus ook verliefd op deze lamp en nu hangt hij boven onze eettafel, yes! Het lampenbolletje is ook een speciale, met zo’n leuk klein streepje licht, waar veel licht vanaf komt maar je niet door verblind wordt als je erin kijkt. Handig! Ik vind hem tof en ik ben blij met deze aanwinst.

nieuwelamp4 nieuwelamp5

In de speelhoek van onze dochter hangt deze grote, grijze lamp. Het is lastig om de kleur vast te leggen op camera. In het echt is hij veel lichter grijs dan op de foto. Ik vind hem heel erg tof hangen zo! En deze komt gewoon van Leen Bakker. Ik had het niet verwacht, maar er hingen echt veel gave lampen. Stuk voor stuk eyecatchers en ik vind dat als ik een lamp koop, deze ook gezien mag worden! Ik denk dat deze hoek het meest af is in ons huis. Alles past precies goed bij elkaar en daar word ik heel erg blij van. Heel leuk om ons huis steeds meer echt van ons te zien worden. Deze lamp past dus bij de wat meer industriële look, gaaf!

nieuwelamp8

En dan de laatste lamp! De lamp die ik als eerste uitkoos en wat meer bij de Scandinavische stijl thuishoort. Deze hangt in de woonkamer, waar meer lichte houtkleuren aanwezig zijn. Koperen accecoires ga ik nog kopen, zodat het echt een geheel wordt allemaal. Deze hoek is het minst af van de hele benedenverdieping. Langzaamaan begin ik te zien welke stijl ik er mooi vind en ben ik bezig met het vervangen van spulletjes die er al staan, maar er niet passen. Het snoer van de lamp is ook nog niet afgeknipt op de juiste lengte, we zijn nog aan het spelen met de lengte ervan. Toch wilde ik het alvast laten zien! Ook deze lamp haalden we bij leen bakker (niets gesponsord hoor! Wel heel enthousiast en misschien is het handig om te weten).

De lampen maken het huis veel meer af en dat is tof! En we gaan nog lekker door met het verzamelen van spullen voor in huis. Ik houd me nooit zo vast aan een stijl, maar toch is het leuk om te ontdekken dat we wel degelijk een bepaalde stijl hebben. Ik ben gewoon gaan halen wat ik mooi vond en zo ontstaat alles vanzelf en nu hebben we een goed beeld van hoe we het huis verder willen hebben. Ik wist niet eens dat inrichten zo leuk kon zijn!