Dat ik veel gebruik maak van mijn journal is geen geheim meer. Ik vind het leuk en vooral de memory journals vind ik leuk. Ik gebruik ze voor mijn kinderen. Ik ben niet zo goed in fotoboeken bijhouden, maar gelukkig wel in journals bijhouden. Ik hou nu eigenlijk een soort memoires boekje bij van fijne herinneringen aan dingen die ik met de kinderen deed. Lijkt mij ontzettend tof voor later! Ik leg gewoon graag dingen vast. En ik ga je laten zien hoe jij dat ook kan doen en hopelijk haal je er wat inspiratie uit om aan de slag te gaan.

Zo stel ik mijn pagina’s samen

Wanneer ik op deze manier journal is het gewoon fijn om te schrijven wat in mij opkomt. Ik deel eerst mijn pagina in. Vaak kies ik dan al vanzelf kleuren en afbeeldingen die aansluiten bij het verhaal dat ik wil neerzetten. En meestal weet ik nog niet eens precies wat ik ga doen, maar dat volgt altijd. Ik schuif een beetje met plaatjes en dan plak ik alles vast.

Daarna start het schrijven. Het hoeft allemaal niet zo perfect, als je maar lekker schrijft wat er in je opkomt. Ik maak verschillende kopjes met alinea’s. De laatste tijd heb ik heel veel uitgeprobeerd en dit werkt voor mij het fijnste. Ik stop er lijstjes tussen (love lijstjes!) en ik schrijf gewoon kleine stukjes tekst over een onderwerp.

Deze manier van journalen voelt voor mij het meest vrij. Ik maak geen wekelijkse spreads meer op de bullet journal manier en ik vergeet soms zelfs een maandomslag te maken (ik weet nooit zo goed hoe ik daar voor mijzelf iets nuttigers van moet maken dan alleen de maand omschrijven). Ik hou me niet vast aan hoe vaak ik moet journalen, dat doe ik gewoon ongeveer 2x in de week. En dat is goed voor mij. Heb ik een brain dump nodig? Dan maak ik die! Wil ik een verslag van het weekend? Oké! En ook inspiratie spreads zijn onderdeel van dit journal boekje. In mijn moestuin journal ben ik wel veel bezig met maandelijkse set-ups, maar dit boekje is gewoon helemaal zonder regels!

Hier haal ik mijn plaatjes vandaan

Nog iets leuks om te vertellen hierover, is waar ik mijn plaatjes vandaan haal. Daar had ik in het begin van het bullet journalen de allergrootste moeite mee. Hoe laat je nu alles leuk passen bij elkaar en waar vind je leuke materialen? Inmiddels heb ik mijn eigen verzameling van dingen die ik graag gebruik.

Als eerste kom ik ook graag bij de Action. Je hebt er lekker veel voor weinig! Ik gebruikte voor twee van deze pagina’s een luxe paper block, waar echt heel veel moois in staat! Dit blok staat vol met kneuterige, huiselijke afbeeldingen en quotes. Misschien meer iets voor de herfst, maar alsnog heel leuk. En ik gebruikte een stickervel ‘embossed stickers’ met toffe afbeeldingen van bloemenboeketjes, planten, bladeren en quotes.

Verder gebruik ik vaak iets uit mijn flow boek voor paper lovers, want daar staat heel veel in! En ik vind de illustraties uit de flow heel tof. En als daar niets instaat dan blader ik gewoon een Flow door, dat komt ook wel eens van pas.