Speltkoekjes met chocodip en sinaasappel

chocoladekoekjes1

chocoladekoekjes3

Koekjes en Kerstmis, ze horen bij elkaar. Net als Kerstmis en Kerstdiners trouwens. Het zijn niet de meest voor de hand liggende koekjes als je denkt aan Kerstmis, maar dat vind ik juist leuk. Ik heb nu al genoeg koekjes in de vorm van sterren, Kerstkransjes en sneeuwpoppen gezien. Doe mij maar een bijzondere smaak en dat is gelukt!

Wat heb je nodig?
280 gr speltmeel
225 gr boter
1 ei
een aantal druppels (ik weet niet meer hoeveel) sinaasappel aroma
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
1 halve reep pure chocolade

Doe speltmeel, boter en een ei in een kom. Voeg daar de vanillesuiker en een snufje zout aan toe. Druppel nu sinaasappel aroma over het geheel heen en kneed er een mooi deeg van. Rol daarna kleine balletjes van het deeg. Deze balletjes maak je plat met de muis van je hand en zo ontstaan er ronde koekjes. Deze gaan 20 minuten in de oven op 180/200 graden. Daarna haal je de plaat uit de oven en laat je de koekjes afkoelen. Nu ga je de chocolade laten smelten au bain marie. Dip de koekjes in de chocolade en leg ze terug op de bakplaat. Als je alle koekjes hebt gedipt laat je de chocolade hard worden en dan zijn je koekjes klaar.

Sinaasappel en chocolade, je moet ervan houden. Als dat zo is dan vind je deze koekjes echt lekker (vond ik wel!) De chocolade is zoals je ziet niet helemaal mooi glad. Soms sta ik te bakken en word ineens mijn baby wakker. Tsja, daar gaat je gesmolten chocolade dan. Gelukkig heb ik mijn koekjes nog net op tijd weten te dippen. Ik had niet zonder de chocolade gekund.