stamppotbietjesenraapstelen
De lente zit in de lucht en er komt mooi weer aan, dat moet gevierd worden! En hoe kan ik dat ook anders doen dan door de keuken in te duiken voor een lekker gerecht? Het leek mij dan ook een perfecte dag om dit heel gemakkelijke (maar daardoor niet minder lekkere) recept met jullie te delen. De kraamweek zit er al weer even op en ik begin weer aan andere dingen te denken dan kleine schattige baby’s. Oké het neemt nog steeds het grootste deel van mijn dag in, maar ergens op de dag vind ik toch iedere keer weer tijd om bijvoorbeeld aan eten te denken, iets te maken en nu zelfs het met jullie te delen! Het moet natuurlijk wel een beetje makkelijk, dat eten, dus hier komt ‘ie dan!

Hoe maak ik dit klaar?!
Schil alvast de aardappelen ergens in de middag en kook ze gaar (tip: time dit precies wanneer de kinderen slapen). Snijd voorgekookte bietjes in stukjes en stamp de aardappels en de bietjes tot een lekkere stamppot. Snijd de raapstelen in stukjes en voeg ze toe! Schep daarna alles in een ovenschaal. Rookworst erbij, kaas eroverheen et voilà! Zet het gerecht drie kwartier van te voren in de oven op 150 graden en je hebt je handen vrij om van de kinderen te genieten en kan daarna heerlijk in alle rust aan tafel schuiven, ideaal!

Het aanvallen ging hier in huis zo snel dat ik alleen een voor foto van het recept heb en geen na foto. Dat zegt genoeg, toch?