Dit is iets waarvan ik hoop dat je het later wel terug vindt op internet. Een moment dat ik even voor je wil vastleggen, omdat ik dit nog samen met jou wil herinneren over heel veel jaren verder. Ik zou eigenlijk willen dat ik niets vergeet van wat we nu doen, maar dat zal wel onmogelijk zijn. Maar je bent vandaag vijf jaar geworden, je hele hand vol vingers. En daar ben je dolblij mee. Toen je vanmorgen je cadeau uitpakte en daarna rondrende en riep ‘ik ben zo blij, ik ben zo blij’ kon mijn dag al niet meer stuk, mijn hele week niet eigenlijk.

Ik weet dat ik heerlijk sentimenteel klink als ik zeg dat ik je niet zo lang geleden nog (voor mijn gevoel) negen maanden bij me droeg, dat ik je kon voelen in mijn buik en dat je nog een lieve, kleine baby was. Dat hebben moeders nu eenmaal als hun dochters weer iets ouder worden. Ik denk terug aan hoe klein je was en hoe groot je nu al bent en hoe snel dat alles gaat. Dat is gewoon een moeder ding. Hoewel ik het echt te snel vind gaan, vind ik dit opgroeien toch ook wel heel erg leuk hoor. Jou zien groeien, jou nieuwe dingen zien ontdekken. En vooral hoe blij je bent wanneer je weer iets nieuws geleerd hebt. Je wilt heel graag leren, al vanaf het begin. Je vraagt de oren van mijn kop over hoe rijst nu eigenlijk gemaakt wordt, of elsa toch niet echt bestaan heeft, maar dan misschien nog voor de dino’s en dat ik dat daarom niet weet. Of hoe het kan dat de sterren zo ver weg zijn en of je daar ook op bezoek kan. Je verwonderd je enorm over alles. Hou dat vast.

Je bent een prachtige, lieve meid. Altijd vrolijk, heel erg lief voor iedereen om je heen en je wijze woorden maken me steeds weer aan het lachen. Je lijkt zo groot voor hoe klein je bent. Maar dat is oké. Je groeit op en dat doe je fantastisch. Laten we doorgaan naar de volgende vijf jaar, de volgende tien jaar en daarna nog ontelbaar veel jaren verder.

Ik blijf er voor je zijn, als je klein bent maar ook later als je groot bent. Ik pak heel graag little pony kastelen voor je in voor je verjaardag, ik bak graag pannenkoeken voor je, ik knuffel je als er iets aan de hand is. Je mag van mij alles doen wat je wilt (maar geen stoute dingen ;)) dat is onze enige regel. En jij doet het allemaal zo lief.

Lieve, lieve, lieve dochter ik hoop dat je opgroeit met heel veel geluk om je heen en dat je dan altijd zo mooi blijft stralen zoals je nu doet. Jij maakt de wereld mooier met je enthousiasme. Ik weet zeker dat je daar heel veel mooie dingen mee gaat doen. En mocht je dit ooit later teruglezen, dan hoop ik je eraan te herinneren zo zorgeloos te leven als je nu doet. De dingen te doen die je leuk vindt, en de dingen die je niet zo leuk vindt net zo eigenwijs niet doen zoals je dat nu zo mooi kan. Blijven geloven in je eigen talenten en er gewoon voor gaan. Jij bent mooi. Jij bent bijzonder. En wat er ook op je pad komt, weet dat je het kan. En dat wij je altijd helpen. Papa, mama, en je kleine zus. We’re a team.

You rock my world.

Liefs, mij