Al heel lang wilde ik beginnen aan het maken van fotoboeken voor de kinderen. In de afgelopen tijd heb ik zoveel foto’s gemaakt, dat ik alleen al van de babytijd ontelbaar veel foto’s op de computer heb staan. Een klus die ik een beetje uitstelde dus. Want hoe kan je de beste foto’s uitkiezen tussen al die plaatjes? Maar nu de meisjes vier en zes zijn, werd het echt tijd om de baby fotoboeken te gaan maken. En terwijl ik dus nog heel hard aan het twijfelen was hoe ik dat zou gaan aanpakken deze herfst, kreeg ik een hele toffe mail over het testen van een fotoboek van fotofabriek. Yes! Precies wat ik wilde doen deze koude dagen! Dat kwam als geroepen en ik besloot direct aan de slag te gaan.

Super snel gemaakt, zo’n fotoboek

Ik mocht een hardcover fotoboek maken bij fotofabriek, met 24 pagina’s. En zelfs met deze 24 pagina’s heb je al een prachtig fotoboek vol leuke kiekjes. Ik heb er de eerste jaren van de kinderen in staan nu. Van baby tot aan peuter ongeveer. En dat ging verrassend makkelijk.

En alhoewel ik er even tegenop zag om al die foto’s te bekijken en uit te zoeken voor het boek, viel het alles mee. De foto editor van fotofabriek werkt ontzettend makkelijk. Het inladen van de foto’s ging heel vlot. En ik had een goed overzicht van alles wat ik erin wilde. Vervolgens kon ik alle pagina’s helemaal naar eigen wens indelen. Voor het gemak kan je ook gebruik maken van een bestaand ontwerp, maar ik hou wel van een beetje creatief zelf indelen. De foto’s hoefde ik alleen maar naar de juiste plek te slepen en ik kon ook lekker heen en weer schuiven met foto’s. En eigenlijk was het ook nog eens ontzettend leuk om te doen (ik denk ook vooral omdat ik me nu niet meer zo schuldig voel dat ik die boeken nog niet op orde heb).

Lekker helemaal zelf invullen en veel collages

Ik koos er dus voor om mijn fotoboek helemaal zelf in te vullen naar eigen wens, dus zonder voorgekozen ontwerp. Zo kon ik ook nog eens meer foto’s kwijt. Ik wilde natuurlijk wel zoveel mogelijk foto’s erin hebben.

Op sommige pagina’s heb ik collages gemaakt en op andere pagina’s staan foto’s die ik met mijn goede camera heb gemaakt en die zijn prachtig groot afgedrukt. De kwaliteit van de foto’s vind ik erg mooi. En ik vind het tof dat je zelf de voor- en achterkant van je fotoboek kan ontwerpen.

Alle foto’s veilig in een fotoboek

Het uploaden van het fotoboek ging ook lekker vlot. En ik hoefde maar een paar dagen te wachten tot dat mooie boek in mijn brievenbus zat. En we waren reuze benieuwd allemaal.

Ik ben zo ontzettend blij met dit eerste fotoboek van mijn kinderen. Al hun meest mooie, bijzondere baby foto’s staan erin. Mijn zwangere buik, de eerste foto van mijn baby’s (wat gaat de tijd snel!). Het eerste hapje. Het staat gelukkig allemaal nog op tijd op papier, zodat het niet meer verloren kan gaan door een gecrashte computer. Je weet maar nooit.

Nog een leuke tip is dat je bij fotofabriek nu ook je eigen mondkapje kan ontwerpen met bijvoorbeeld vrolijke bloemen! In deze rare tijd is het misschien wel leuk om de dingen die niet zo tof klinken wel een beetje leuk aan te kleden. ; )

*Ik heb dit fotoboek gekregen van fotofabriek.nl