marrejarig1

marrejarig

Hieperdepiep hoera, vandaag is Marre één jaar! Het is dus niet alleen moederdag maar ook haar verjaardag. Ik ben dubbel blij. Normaal gesproken sla ik moederdag liever over, want ik vind het best wel moeilijk zonder moeder. Ik weet nooit zo goed wat ik op zo’n dag moet doen en hoe ik op zo’n dag iemand kan herdenken die er niet meer is. Gelukkig is er nu iets anders wat mij blij maakt op deze moederdag en zo is er altijd wel iets op moederdag (met of zonder moeder) om wel naar uit te kijken. Mocht je dus zo’n moederdag hebben zonder moeder, richt je dan ook op iets waar jij vandaag wel blij van wordt, je verdient het om ook blij te zijn vandaag. Ik heb een jarig Jetje (eigenlijk Marretje) in huis en vier nu natuurlijk moederdag zelf als moeder. Ja, dat is wat mij vandaag heel blij maakt.

Ik vroeg mij van te voren een beetje af wat ik nu kon doen voor zo’n eerste verjaardag, aangezien ik dacht dat die kleine uk van mij nog helemaal niets van verjaardagen snapt. Maar natuurlijk wilde ik slingers ophangen, vrienden en familie uitnodigen en een cake bakken, oh en niet te vergeten cadeautjes geven (het liefste alles in de winkel!), maar ik dacht dat het meer voor mij dan voor Marre was. Totdat ik haar vanmorgen de slingers liet zien en ik haar verwonderde blik zag. Die blik kreeg ze helemaal toen er een cadeautje voor haar klaar stond. Ze ging onderzoekend te werk en natuurlijk kreeg ze het cadeaupapier niet los, maar de interesse was gewekt. Samen hebben we het cadeau uitgepakt en dat verwonderde en blije koppie bij het zien van haar cadeau vergeet ik echt nooit meer. ‘Hey en aah’ riep ze tegen haar eerste baby born. Daarna kreeg baby born een speentje in en een aai over haar bolletje. Ik stond perplex. Dit lijkt misschien zo simpel en klein, maar ik wist niet dat mijn baby (ik zeg het nog één keer) dit alles begreep en de pop direct mee zou nemen als een echte poppenmoeder.

Het is zo bizar om je kleine baby te zien opgroeien tot dreumes, die dus echt al dingen begrijpt en af en toe een woordje zegt. Zelf dingen eet en doet en communiceert met iedereen, of het nu een pop is of niet. Éen jaar. Ik vind het zo gek en bijzonder dat ze nu geen baby meer is.

Nog niet zo heel lang geleden bestond Marre nog helemaal niet en nu kijk ik een kindje aan, mijn kindje, met alles erop en eraan en dat komt allemaal uit mijn buik! Terwijl de dreumes-cake in de oven staat droom ik nog even weg bij het eerste jaar, zoals een moeder dat doet als haar dochter ineens één is. Het is voorbij gevlogen, precies zoals ze zeggen. Geef mij nog maar veel meer van dit soort jaren. Marre als dreumes, peuter, schoolkind en zelfs als puber. Ik heb er zin in. Het lijkt alsof ik nogal op de zaken vooruit loop, maar voor je het weet is er weer een jaar voorbij!