Pasta met raapstelen en bieten saus

pastametbietensaus
Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar pasta met bieten saus is echt heel lekker! Pasta maak ik vaak, maar ik experimenteer er weinig mee. Ik kook altijd met verse groenten en altijd met tomatenpuree, knoflook en oregano, maar dat wilde ik vandaag eens niet. En zo ontdekte ik bietjes als saus in de pasta. Het smaakt heel erg biologisch, groen en lekker! 

Wat heb je nodig (voor 2 personen en een dreumes)?
– bosje raapstelen
– 4 (voorgekookte) bietjes
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– handje kleine tomaten
– aubergine                                                                -gehakt
– 300 gr pasta
– scheutje olijfolie

Bereid de pasta zoals je dat gewoonlijk ook doet. Bak de gehakt rul. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in stukjes. Voeg dan de knoflook en ui toe. Rasp de bietjes met een rasp. Snijd een aubergine in kleine stukjes en snijd ook de tomaat in stukken. Voeg alles toe in de pan en laat het op een zacht vuurtje garen. Aubergine heeft niet lang nodig. Snijd de raapstelen en was ze goed. Pas als de pasta klaar en toegevoegd is en je alles goed hebt omgeroerd voeg je de raapstelen toe. Raapstelen zijn rauw heel lekker en geven het geheel iets fris. Een soort sla, maar dan wel met een ander smaakje. En dan mag je aan tafel!

Het recept is dreumesproof, Marre vond het heerlijk. De bietjes geven het geheel net een andere smaak, maar toch is het echt pasta door de ui en knoflook. Aubergine is een fijne zachte groente voor bij dit geheel. Niet te aanwezig, niet te overheersend, perfect. Ik ga vaker bietjes saus maken, want het is echt een tof idee.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *