Ja dat lees je goed! Toen ik vorig jaar in januari begon met mijn tekenavontuur en het tekenen van vroeger weer volledig oppakte, had ik nooit gedacht dat ik nu dit jaar op dit punt zou zijn. Het punt waarop ik ineens tekeningetjes maak in opdracht (zo af en toe) en het punt waarop ik dus weer helemaal vrij en terug ben in het tekenen. Het afgelopen jaar heb ik echt bijna iedere dag getekend. En daar wil ik je graag iets meer over vertellen, want daar is iets tofs uit ontstaan!

Tekenen op een iPad

Ik heb sinds ongeveer een maand een iPad waarop ik kan tekenen in procreate. En dat is echt heel tof! Al heel lang stond dat op mijn wishlist. En ik wilde heel graag ontdekken of digitaal tekenen ook iets voor mij zou zijn. En dat is het! Het is zo gaaf om te doen. En je kan er zo veel leuke dingen mee maken. Echt heel erg leuk om te doen naast de echte tekenmaterialen, natuurlijk.

Op die iPad kun je dus een app zetten, procreatie. In combinatie met een apple pencil kun je dan dus echt tekenen. De pen reageert net als een potlood. Je kan hard en zacht drukken en alles werkt gewoon echt heel goed. Er zitten meerdere kwasten in het programma. Je kan dus inkt gebruiken, potloden, maar ook waterverf. En je werkt net als in Photoshop met lagen. Erg handig als je later iets wilt aanpassen aan bijvoorbeeld alleen de ogen. Gewoon echt een heel tof tekenprogramma waar je heel veel kanten mee op kan.

Het afgelopen jaar heb ik meer dan ooit getekend en dat is te merken. Check een blogpost van vorig jaar en je ziet dat er inmiddels veel veranderd is. En dat is leuk!

Ook deed ik de Pippaknus portret cursus

Inmiddels heb ik de online tekencursus van Pippaknus bijna afgerond en daar ontzettend veel leuke dingen bijgeleerd en herontdekt. En vooral ben ik door de cursus weer echt lekker gaan tekenen, in plaats van alleen maar kritisch kijken en alles aan de kant gooien. Sanne van Pippaknus staat echt voor positiviteit in tekenen. En je wordt gewoon echt enthousiast van haar. Daar ben ik haar echt heel dankbaar voor. Heel toffe ervaring. Er valt altijd iets te leren en daar moet je dus ook lekker nooit mee stoppen.

En dan nu het nieuwtje: Ik teken ook in opdracht!

En dat brengt me hier, waar ik nu ben. Toen ik mijn iPad nog maar een week in huis had en een paar resultaten op Instagram postte, kreeg ik meteen de vraag of ik ook op aanvraag werk. Daar was ik zo ontzettend blij mee. Dat is ècht een droom die uitkomt. Iets wat ik vroeger altijd al wilde doen, maar nooit durfde te vertellen. En een opdracht doen was dus ook echt net zo leuk als ik het mij had voorgesteld.

En daarna kreeg ik nog een opdrachtje en daarna nog één. En ik mag dus nu vertellen dat ik ook in opdracht tekeningetjes kan maken voor jou! Dat is voor nu nog hobby met een klein prijsje, om die hobby te onderhouden. 😉

Wat ik maak? Familieportretjes onder andere! Zie mijn insta om zo’n familieportretje te checken. Maar ook een persoonlijk kaartje vind ik tof. Zo mocht ik bijvoorbeeld een tekening voor iemands communie maken. En dan lever ik alles dus digitaal. Heel leuk.

Dus als je een familieportretje wilt, dan maak ik die ontzettend graag voor jou. Het is heel dankbaar werk en ik haal zoveel plezier uit deze opdrachtjes. Dat wilde ik toch even kwijt. 😉