waarom het niet altijd handig is om de vrouw van een koeienboer te zijn

vrouwvaneenkoeienboer
Soms is het gewoon niet handig om de vrouw van een koeienboer te zijn, ook al is mijn man echt de liefste. Soms lijkt het boerderij leven zo perfect en mooi. In een vrijstaand huis wonen met de natuur en dieren om je heen. Maar wist je dat er ook andere dingen bij komen kijken? Als je boer zoekt vrouw kijkt dan weet je dat er hard gewerkt wordt op de boerderij en dit zijn de dingen waar de vrouw wel eens moeite mee heeft.

– Als de zon schijnt springt iedereen een gat in de lucht, de vrouw van een koeienboer niet zo. Dat zonnetje betekent zeer waarschijnlijk dat de boer het gras van zijn land moet halen en dan is hij tot heel laat aan het werk. Inkuilen noemen ze dat, de hele dag rijdt de boer heen en weer om al zijn gras te verzamelen en dat kost tijd. Geplande feestjes moeten dan ook plaatsmaken voor het inkuilen. Dag man.

– Je weet nooit van te voren hoe laat je ergens naartoe gaat. Kijk, de boer probeert zich natuurlijk aan een planning te houden, want hij heeft ook een privé leven (ja, echt!). Maar het kan gebeuren dat er ineens een koe gaat kalven, er een tractor stuk is waardoor alles langer duurt, of de melkrobot er mee stopt. Dan zit die vrouw dus te wachten, of ze moet alleen vertrekken. Dus die uitspraak dat mannen altijd op hun vrouw moeten wachten, gaat hier niet op.

– Die melkrobot waar ik het net over had, die lijkt zou leuk. Dan hoeft je boer niet meer zelf de koeien te melken. Klinkt als meer tijd vrij toch? Maar wist je dat diezelfde melkrobot ook wel eens stopt met zijn werk ’s nachts en dat dit heel onhandig is. Net als bij een gewone computer kan er iets mis gaan en in dit geval word je dan op je mobiel gebeld dat er een storing is, ook middenin de nacht. En juist middenin de nacht is vermelding van een storing belangrijk. Die koeien moeten hun melk kwijt, dus de robot moet het doen! De boer moet dus uit zijn bed als het robotalarm afgaat en ik natuurlijk als onze dochter huilt. Maar je begrijpt natuurlijk al dat wij allebei in beide gevallen wakker zijn. Dag slaap.

– Boeren werken hard, dus je moet jezelf wel kunnen vermaken als vrouw en een beetje zelfstandig zijn. Gelukkig zit het op dit punt wel goed en kan ik echt genieten van tijd voor mezelf. En nu van tijd met Marre doorbrengen natuurlijk! Maar het is niet altijd leuk of handig dat een boer iedere dag aan het werk is.

– Als je veel van reizen houdt dan moet je dus ook niet met een boer trouwen. Alhoewel, was er niet een keer een boer bij ‘boer zoekt vrouw’ die ook van reizen hield? Een week weg zit er wel in hoor, maar ik denk dat er niet heel veel boeren zijn die de hele wereld over reizen, al zullen ze heus wel bestaan.  Mijn boer kan volgens mij zolang niet wegblijven van zijn koeien, maar ik gelukkig ook niet van huis!

De volgende keer beschrijf ik waarom het wel heel leuk is om de vrouw van een koeienboer te zijn, stay tuned!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

4 Comments

  1. Ik denk dat liefde alles overwint, dus ook de nadelen van de koeien. Leuk om te lezen hoe je dit beleeft. Dit zijn zaken waar ik niet zo snel aan zou denken bij het boerenbestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *