We hebben een puppy!

Zondag, een week geleden was een speciale dag. Het was de dag waarop we eindelijk, na maanden fantaseren over dit hondenras, onze eigen puppy konden gaan halen. Met z’n allen waren we al een hele tijd aan het fantaseren over een nieuw klein vriendje in huis. Het was een zoektocht, er is heel wat gedroom en getwijfel aan vooraf gegaan en we hebben dus na lange tijd toch echt besloten om een nieuw avontuur aan te gaan. Een puppy opvoeden! En alhoewel mijn man nogal gek is op grote hondenrassen, zijn we uiteindelijk voor een iets kleiner ras gegaan. Een beagle!

Welke puppy moet ik kiezen?

Een puppy koop je niet zomaar. En er zijn honderdentien dingen waar je op moet letten als je een puppy zoekt. Geen broodfokkers, eerlijke mensen vinden, puppy’s die een goed thuis hebben gehad en daar gewend zijn aan mensen en of kinderen. De zoektocht is best wel lastig. Maar we vonden uiteindelijk een hele lieve hond, bij een toffe mamahond. Onze beagle komt van een boerderij. Wel is het echt nog een uk, dus het wordt een hele lange reis van heel veel leren, spelen, knuffelen en wennen aan alle nieuwe dingen.

Ons avontuur tot nu toe

We zijn nu een week onderweg en tot nu toe is het al een echt avontuur. Zindelijkheidstraining, sloffen die alle kanten op gesleept worden. Bonnetjes die stiekem verscheurd worden en een kat die achterna gezeten wordt. Ik kan wel eerlijk zeggen dat onze hond zich als een èchte beagle gedraagd (je zou eens moeten googlen wat ze graag uitvreten). Maar het is een schatje. En al die dingen zijn nog heel onschuldig. We leren haar wat wel en niet mag. Ze heeft haar eigen speelgoed en dat bieden we steeds aan (in ruil voor de bonnetjes) en ze mag vooral eerst gewoon even wennen aan haar nieuwe thuis. Veel knuffelen, veel spelen, maar ook veel slapen.

Een echte beagle

Maar naast al deze ondeugende dingen, gaan er ook al heel veel dingen goed. Wanneer ik allebei de honden eten geef en ik zeg dat ze moeten gaan ‘zitten’ dan doet ze mee. Ze reageert op het commando ‘kom’. Ze doet haar ding buiten, wanneer we haar buiten zetten. En ze slaapt op een eigen plek in de nacht, naast de andere hond. Ze doet het eigenlijk heel goed.

Het is even wat werk, het opvoeden van een puppy. Maar wat is iedereen blij dat ze er is. Ik sta zo ongeveer de hele dag buiten met haar, maar dat komt vast snel goed. We hebben een puppy! En haar naam is Mo.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *