We rock that! First birthday party

slingers
Zodra een kind de 1 jaar nadert, vliegen de cakesmash foto’s, verjaardaguitnodigingen en meest fantastische verjaardagstaarten je om de oren. Het legt nogal wat druk op je schouders. Moet dat allemaal?! Kan ik dat allemaal? En wat is er nu echt belangrijk op een eerste verjaardag? Met deze tips komt het allemaal wel goed.

verjaardagscake

1. Wees wie jij bent bij het organiseren van je feest
Vind je het leuk om een cakesmash te organiseren en hoort een dikke party met alles erop en eraan bij jou? Doen dan! Je vergeeft het jezelf niet als je het niet gedaan hebt. Niets is overdreven voor een eerste verjaardag, maar het moet wel bij je passen.
Heb je daar allemaal niet zoveel zin in? Dat geeft niets, ook zonder cakesmash kun je een fantastische verjaardag hebben. En die uitnodigingen heb je ook zo verstuurd via whatsapp.

2. Vergeet de basics niet, de rest is bijzaak
Slingers, ballonnen of andere versiering, taart, iets te drinken en cadeaus. Niet teveel stressen, want meer is het eigenlijk niet. Slingers maken het geheel meteen feestelijk en bij xenos (bijvoorbeeld) kun je ook nog eens een leuk opblaas cijfer kopen.

marreenmarije2 kopie

marrejarig4 kopie

3. Maak foto’s
Je kleintje zal zich later niet veel herinneren van zijn eerste verjaardag, maar jij wel. Omdat het opgroeien al zo ontzettend snel gaat is het wel zo mooi om herinneringen te bewaren. En zo ben je toch in staat om je kind later zijn eigen verbaasde blik, enorme smile, of een mond vol taart terug te laten zien.

4. Laat het los
Houd je niet vast aan een strakke planning en laat het los. Zorg dat er weinig ‘moet’ momenten zijn, zodat je lekker kunt genieten. Je wilt je kind natuurlijk op tijd wakker hebben voor het feest, maar misschien wil je nog wel veel meer. Dat ze haar eerste stukje taart eet waar familie bij is bijvoorbeeld. Proberen kan altijd, maar mocht het toch niet lukken (omdat je kindje heel hard moet huilen), laat het dan los. Als iedereen er is dan is je feest toch al perfect.

5. Zet drankjes en hapjes klaar voor de gasten
Wij waren dit vergeten, maar het scheelt zoveel stress. Het is al lastig om je kind in de gaten te houden tussen al die mensen, laat staan je kind in de gaten houden en 10 verschillende bestellingen op drankgebied onthouden. Niet te doen. Het is dus beter als het gewoon niet hoeft.

6. Geef je kindje de kans voor een time-out, als hij dat nodig heeft
Soms wordt zo’n feestje even teveel voor je kleintje en ontstaan er dikke tranen van al die nieuwe gasten die blijven binnenstromen. Ga dan even apart van de visite zitten en laat je kind even bijkomen. Zo kun je in de hoek van de huiskamer gaan zitten, zodat je kind even niet in het midden gecentreerd is en van daaruit kan je kind zelf bepalen wanneer hij er aan toe is om weer dichtbij de visite te zijn. Sommige kinderen kijken het hele gebeuren graag even aan, terwijl anderen er liever midden in zitten. En dat geeft allemaal niets.

7. Maak het avondeten van te voren
Als de party in de middag is dan is het wel zo fijn als het avondeten al klaar staat. Later eten is er niet meer bij met een hongerige dreumes. Dat het klaar staat geeft rust en dan kunnen de gasten lekker nog even blijven zitten.

marrejarig3 kopie

8. Last but not least, geniet!
Geniet heel hard, want het is zo voorbij!

Wat vond jij het leukste aan de eerste verjaardag van jouw kindje? Ik heb vooral genoten van Marre’s reactie op de slingers en de cadeaus. Ze was ontzettend blij en heel nieuwsgierig.

 

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

One Comment

  1. Hier ook erg veel foto’s gemaakt… veel slingers en veel balonnen …en een leuke taart….en naruurlijk visite en cadeaus…. verder lekker simpel …. hij heeft genoten en daar gaat het om 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *