Bakken met je eigen kinderen is leuk! Maar hoe verzin je nou een super simpel recept voor koekjes, dat wel iets specialer aanvoelt dan zandkoekjes (en zonder teveel moeite)? Dat kan met jamkoekjes!

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 1 eidooier
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • snuf zout
  • bosvruchtenjam (1 tl per koekje)

Eerst gaan alle ingrediënten (behalve de bosvruchtenjam) in een kom. De kinderen kunnen daarbij ook helpen met het toevoegen van ingrediënten in de kom. Dan kun je daarna zelf alles even goed doormixen. Met je handen kneed je een bal van het deeg.

Als je nooit zonder pak koekjesdeeg werkt, dan lijkt het misschien heel wat, maar het is echt goed te doen! Op deze manier maak je net zo makkelijk zelf je deeg. En dan kun je daarna aan de slag en helemaal zelf een jamkoekje maken!

De kinderen kunnen van het deeg kleine deegballetjes maken en deze plat drukken met hun handen tot ongeveer 1 cm dik.

Daarna drukken ze met de bolle kant van een theelepel kleine holletjes in de koekjes. Hier komt natuurlijk de jam in.

Ook de jam schep je heel makkelijk op de koekjes met een theelepel.

En dan kunnen deze simpele, maar heel erg lekkere koekjes de oven in. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes gaar in 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de grootte van je koekjes).