Wat een regen deze maand hè? Het is ideaal weer om je journal weer tevoorschijn te toveren, warme chocolademelk te maken en lekker aan de slag te gaan (vlakbij de kerstboom) in een onesie (als het even kan;)). Het leek me tof om je te laten zien wat ik deze maand in mijn journal zet. In de maand december deel ik elke week een journal spread met je. De eerste gaat alvast over de feestdagen.

In mijn journal maak ik bijna altijd gebruik van bruin craft papier, en mijn washi tape met letters. En dan vind ik het fijn om gewoon een beetje rond te schuiven met afgescheurde stukjes papier, totdat ik een lay-out vind die past bij de dag en bij hoeveel ik wil schrijven. Dan schrijf ik meestal een quote op, of een zin die ik wil gebruiken. De washi tape gebruik ik voor onder stickers en over papiertjes heen.

En in mijn journal schrijf ik vaak dingen voor de kinderen later. In plaats van fotoboeken, houd ik journals bij. Ik schrijf erin wat we allemaal beleefd hebben, waar ik zelf allemaal mee bezig ben, en ik plak er af en toe ook foto’s in. Als de kinderen later groot zijn, dan kunnen ze alles teruglezen. Dat vind ik een mooi cadeautje voor ze.

Sinds kort kan ik mijn eigen zelfgemaakte stickers in mijn journal plakken. En dat maakt journalen nog leuker! Het kerstmeisje is afkomstig uit mijn eigen shop. Ik vond haar wel goed passen bij deze feestmaand. Ik heb zo’n vermoeden dat we rond de feestdagen best nog eens vaak thuis zullen zijn in comfy truien en hoodies. Denk jij dat ook? Hopelijk zijn er hier en daar nog kleine kerstfeestjes. Maar de feestjes met het gezin in hoodies, vind ik ook onvergetelijk. Als er maar lekker eten is.

Wat gebruik jij graag in je journal?