Crafts boek uitgelicht: het grote haakwerkboek

Verjaardagscadeaus die met haakwerk te maken hebben, zijn altijd de beste. Zo kreeg ik dit jaar dit hele toffe haakwerkboek! En omdat ik nog meer van die leuke crafts boeken heb, start ik deze nieuwe reeks! Vandaag licht ik dit boek uit. Wat kun je erin vinden? Is het iets voor de beginner en wat leer ik van dit boek? En niet geheel onbelangrijk, staan er ook projecten in die de moeite waard zijn? Laten we gaan kijken!

Ten eerste staan er hele mooie foto’s in dit boek. En dat vind ik toch wel echt een pluspunt! Bij alle steken die uitgelegd worden in het boek, is een goede foto te vinden. Er staan in het begin verschillende tekeningen in het boek, om de basissteken uit te leggen. Ik vind deze kleine tekeningetjes altijd handig om er weer even bij te pakken. Vooral als je beginnend bent in haken, is dit heel fijn. Vervolgens vind je bij iedere uitleg een patronen tekening (via symbolen zie je heel gemakkelijk hoe een steek werkt) en een fijne foto van het haakwerk zelf. Echte foto’s vind ik toch altijd het meest duidelijk. Dus het is heel fijn dat er duidelijke foto’s bij de steken staan.

En dan ga ik natuurlijk vertellen wat er dan allemaal in dit boek staat. Tekeningen en foto’s zijn leuk, maar wat leren we van het grote haakwerkboek? In het eerste deel van het boek vind je heel veel soorten steken. Van volle steken (dicht haakwerk) tot aan ajoursteken (vergelijkbaar met kant). Van vierkanten tot bloemen. En van die fijne steken waardoor het lijkt alsof je bladeren haakt. Het staat er allemaal in. En ik denk dat het heel handig is om deze steken allemaal bij elkaar te hebben. Je kunt ze online heus ook wel vinden, maar zo werkt het uiteraard veel handiger en duidelijker.

In het tweede deel van het boek vind je haakprojecten om te doen met foto voorbeelden. Van poncho tot lampenkap. Het is weer allemaal heel gevarieerd. De foto’s zijn hier weer heel mooi en ik denk dat er altijd wel een project voor je tussen zit. Ik geloof dat ik zelf ook wel een project wil maken uit dit boek. Ik haak het liefst zonder patronen, maar het laatste patroon is wel erg mooi. Er staat een prachtig vloerkleed in dit boek, die ik écht wil hebben.

Ten slotte staat er achterin het boek een fijn abc van alle gebruikte symbolen (tekens) in het boek. Heel handig! Ook als je online symbolen vindt die je niet herkent, kun je dus even dit boek erbij pakken. Het is vooral een lijst met bijzondere tekens. De gewone tekens moet je dus al wel een beetje kennen. Maar ik denk wel dat elke beginner iets uit dit boek kan haken, ook zonder dat je alle tekens kent.

Moet je dit boek echt hebben of niet?

Ja! Ik denk van wel. Er staan zoveel steken in. Dat is gewoon echt heel fijn. Ik ben in ieder geval heel erg blij met dit mooie cadeau! En ik ga ook echt een project maken uit dit boek. Ik vind vooral de variatie van steken in dit boek heel leuk. Ik kan echt veel steken kiezen en ik heb er nog een heleboel nooit eerder gebruikt. Dus dit boek is niet alleen leuk als je beginner bent. Ik denk juist dat het helpt als je al een tijdje bezig bent. Iedereen is na een tijdje toch wel uitgekeken op bepaalde steken (die steken die je steeds weer tegen komt) en dan is het leuk om iets nieuws te leren. Dat gaat helemaal goed komen met het grote haakwerkboek. Ik denk dat je het er vooral bij pakt als je even geen inspiratie meer hebt. Binnen no-time zit je zeker weten weer vol met inspiratie! Eén minpuntje; het boek had van mij nog wel groter gemogen! Hiervan krijg ik nooit genoeg.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *