Hoe leuk is het om met een sier pompoen meer te doen dan hem alleen neer te zetten? Pompoenen in oktober maken voor mij echt de herfst in huis af. Ik vind het gezellig om wat seizoens dingen in huis te zetten en mijn interieur wat meer cozyness te geven. Een hele simpele DIY is deze herfstdecoratie met pompoen. Een paar jaar terug haalde ik het in mijn hoofd om de allergrootste pompoen te kopen die er was (hij kostte wel tien euro) en hem uit te hollen in Halloween stijl. Man, wat was dat een werk. Het was inderdaad lachwekkend en alles. En het resultaat was ook geinig. We hebben die pompoen weken buiten laten staan (omdat het zoveel werk was) met lichtjes. Maar ik heb sindsdien niet meer zo’n grote pompoen gekocht. In plaats daarvan ben ik daarna altijd gegaan voor de wat kleinere pompoenen, zodat ik meerdere leuke dingen kan decoreren (en ik minder moeite hoef te doen met uithollen, ha). Deze keer ging ik voor een pompoenvaasje voor een mini plantje en een kaarsenhouder. Check snel deze simpele DIY!

Pompoen kaarsenhouder

Voor deze kaarsenhouder gebruik je een wat kleinere tot middelgrote pompoen. Je snijdt de top eraf met een scherp mes en holt de pompoen vervolgens helemaal uit. Dat gaat het makkelijkst met een lepel en een mesje. Snijd de randen aan de binnenkant er af en lepel alle pitten uit de pompoen. Zorg ervoor dat hij zo netjes mogelijk leeg is. En dan kun je de pompoen vullen met wat zand. Gebruik een wat dikkere kaars om in het zand te zetten en zorg ervoor dat de kaars voldoende uitsteekt. De randen om de kaars heen kun je opvullen met wat kastanjes, eikeltjes, of andere herfstdecoratie. En dan heb je al een superleuke kaarsenhouder met pompoen! De kaars moet je niet helemaal opbranden, dat is net zoiets als met kerststukjes. Maar gezellig staat ‘ie wel.

Plantenpot van pompoen

 

Voor deze plantenpot gebruik ik een mini pompoen en dus ook een mini plantje! Dit is ook weer heel simpel, maar eigenlijk nog wel leuker dan de vorige DIY! Je snijdt weer de top van de pompoen eraf met een scherp mes en holt de pompoen uit met een mesje en een lepel. Ook hier geldt dat ‘ie goed leeg moet zijn. En dan houd je als het goed is (en je dus de goede maat pompoen hebt) precies een gat over voor je mini plantje. Laat wel het bruine potje om het plantje zitten. En ik zou het plantje ook water geven boven de gootsteen (en niet in de pompoen). Kleinigheidje, maar dan staat ook dit weer heel erg tof! Ik vind dit plantje in pompoen heel sfeervol staan in huis. Perfect voor oktober.

En dan kun je deze pompoen decoratie zo’n twee weken laten staan. En dan wordt het weer tijd voor een nieuwe DIY voor je kaarsen en planten.