Op deze prachtige mooie vrijdag waarop voor ons de herfstvakantie weer begint, wil ik je graag even op de hoogte brengen van alle haakprojecten waar je deze herfst mee kan beginnen. Ik heb mijn favoriete haakprojecten van mijn website bij elkaar geraapt en ze even overzichtelijk voor je neergezet. Zo vind je precies terug wat kan maken zonder veel te hoeven zoeken en dan kun je die extra tijd in haken steken!

De granny triangle sjaal voor Kerst

Maar Kerst is toch nog heel ver weg? Dat lijkt wel zo, maar over drie maanden is het al zover! En dan kun je maar beter nu beginnen aan die sjaal. Deze hele fijne zachte sjaal kost gemiddeld wat minder uren haaktijd dan sommige andere projecten (van deze omvang), maar toch is het fijn om hiermee op tijd te beginnen. Ik heb zelf deze sjaal een keer heel last minute gemaakt en dat gaf veel stress. Het project zelf is gelukkig niet heel moeilijk en dat maakt het ideaal in combinatie met series kijken. Lekker ontspannen.

Gehaakt plantenpotje

Dit gehaakte plantenzakje vind ik super schattig en hij is ook nog steeds in ons huis te vinden! De plant is inmiddels veranderd. De plant die erin zat heeft het wel overleefd, hoera! Maar hij is groter gegroeid en heeft een nieuw plekje gekregen. En in dit mini plantenpotje zit nu een schattige pannenkoekenplant. Dit is zo’n heerlijk klein project dat je altijd even tussendoor kunt doen, vooral op regenachtige dagen.

Mini plantenkleedje voor je favo plant!

Dit kleedje is ook heel leuk. Ik schreef er geen patroon voor uit, maar geef je wel genoeg handvaten om zelf ook te starten. Waar het kleedje nu echt voor is? Dat weet niemand. Ik gebruik hem niet eens voor planten. Hij hangt over de leuning van een groene stoel. Iedereen vindt het grappig, maar niemand weet waar het echt voor is. Het staat wel gezellig. Het maakt dus vooral je bankstel of stoelen meer cozy en dat is leuk voor een nieuw herfstproject. Daarnaast is kanthaken gewoon de bom.

 

Muts met granietsteek

De granietsteek vind ik zo leuk voor mutsen. Je kunt er heel veel patronen mee creëren door kleurgebruik. Heel leuk om mee te spelen. Dit is weer geen heel uitgeschreven patroon, maar het helpt je wel op weg om zelf te starten. De granietsteek haakt snel en luchtig. Ik vind het ook ideaal voor babydekens en sjaals. Mijn sjaal met granietsteek is door de luchtige steek en zachte wol, onwijs zacht.

En nog een artikel met een aantal toffe projecten!

En dan deel ik graag als laatste in de categorie ‘haakprojecten waar je deze herfst meteen mee kan beginnen’ dit wat ouder artikel waarin ik de haakhoogtepunten bespreek. Hierin vind je geen haakpatronen, maar wel verwijzingen naar een andere toffe website voor patronen! En meer inspiratie om ook weer lekker aan de slag te gaan. Mocht je gevorderde in haken zijn, dan vind je hier je weg zelf vast wel in! En anders is het gewoon wat extra inspiratie.

Tof kerstcadeau als je kan haken – granny triangle shawl!

Mijn nieuwste muts met de granietsteek

Gehaakt plantenpotje met nopjes voor een mini plantje

Mini plantenkleedje voor je favo plant!

De haakhoogtepunten van 2017