Alle in’s en out’s over de bullet journal: Ik doe de test!

De bullet journal liefhebbers zijn overal en ik hoor steeds vaker positieve verhalen over het gebruiken van zo’n bullet journal. Het is een soort agenda, die je helemaal kan invullen naar eigen smaak. Je verzint zelf je wekelijkse lay-outs. Je maakt zelf je maandelijkse overzicht en daartussenin is er meer dan genoeg ruimte voor al je to-do lijstjes, favoriete quotes en pagina’s met steekwoorden om je dromen waar te maken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan erin. De creatieveling kan er al zijn dromen in kwijt, aan de hand van de mooiste tekeningen. Degene die van clean en overzichtelijk houden, kunnen elk deel van hun bullet journal naar eigen wens indelen. En dat is volgens mij de kracht van bullet journals. Maar wat doe je er nu echt mee? En is het ook zo nuttig als ze zeggen? En misschien nog wel belangrijker, werkt het ook echt om het te gebruiken als oa. je agenda? Ik ga het voor je testen!

Als iemand die veel creatief bezig is, kon ik het niet laten om toch ook een bullet journal uit te testen. En ik moet eerlijk toegeven dat ik eerst een beetje sceptisch was. Ik dacht eigenlijk niet dat ik de tijd vrij zou willen maken, om mijn hele agenda zelf te tekenen en om mooie bloemen om mijn to-do list heen te maken. Maar weet je, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Dus ook zo simpel als je kan. En uiteindelijk staan die bloemen toch best vrolijk. Ik had dus het idee dat het voor mij een onding zou zijn en dat ik misschien mijn tijd helemaal niet kwijt zou willen zijn aan tekenen.

Maar toch begon ik dit jaar met het idee dat ik iets miste in mijn agenda, en dat het de laatste jaren niet zo goed meer werkt. En ik had heus wel door dat ik tien verschillende papiertjes en schriftjes gebruik voor mijn to-do lijsten en ideeën. En toen viel het kwartje pas. Dus ik kan agenda, to-do’s en al mijn ideeën die ik beter op papier wil hebben gewoon allemaal bij elkaar bewaren? Ja dus! Dus ik kocht een bullet journal en nu ga ik voor je testen of het echt zo handig is als ze beweren.

Ik heb me ondertussen al weer suf zitten ‘pinnen’ op Pinterest en ik heb mijn eerste pagina’s al ingevuld. En ik ben nú al verrassend blij. Ik denk dat ik hierbij dus om ben, maar dat gaat blijken nu ik de komende tijd dus ga werken in een bullet journal. Wat ik met mijn bullet journal hoop te bereiken is dat ik aan de hand van doelen en lijstjes mezelf lekker goed kan motiveren om mijn dromen dit jaar waar te maken. Ik hoop dat ik daardoor mezelf goed kan motiveren om mijn supermooie doelen te behalen. Gericht aan een doel werken gaat volgens mij altijd beter en er steeds mee bezig zijn helpt dus heel goed. En ik hoop dat ik hierdoor mijn agenda beter ga gebruiken, omdat het allemaal is ingericht zoals ik wil en het daardoor beter werkt. Ik hoop dat ik veel mooie dingen ga schrijven in mijn bullet journal, die me blij maken en motiveren om steeds iets moois te maken van alles. En ik hoop natuurlijk ook dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan en dat ik een beetje kan ontspannen van het werken in mijn bullet journal, want dat mag gewoon soms ook best.

Mocht je dus ook wel interesse hebben in het hele bullet journal gebeuren, maar nog niet echt weten of het iets voor jou is, volg mijn blog er dan zeker even over! Ik ga je in een aantal komende posts alle in’s en out’s vertellen. En mocht je net als ik gewoon lekker aan de slag willen gaan om het te proberen, dan zou ik naar de Action rennen als ik jou was. Ik sponsor niets op dit moment, maar ik heb dus wel ontdekt dat ze daar nu bullet journals verkopen voor maar 1,99 en dat is een hele mooie prijs als je nog niet zeker weet of dit iets voor jou is. En daarnaast zijn ze ook echt leuk!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *