Toen ik afgelopen week bezig was in mijn journal, had ik voor de zoveelste keer ‘last’ van mijn niet heel mooie handschrift. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet uit te maken, want handgeschreven letters hebben zo hun charme, maar het zou nog leuker zijn als mijn handgeschreven letters iets charmanter waren. Is niet zo, dus toen kreeg ik een idee. Wat nou, als je al je tekst in pages zet en daarna uitprint? Hoe ziet een spread eruit zonder handgeschreven teksten? Dat ziet er best wel tof uit! Dit is best wel een leuk idee voor in je journal. Kijk maar mee.

Om te laten zien hoe zo’n spread eruit kan komen te zien, heb ik gewoon een stuk tekst getypt. Ik ben heel veel aan het uitproberen met indelingen en dan maakt het eigenlijk even niet uit wat ik schrijf.

Een mooi idee voor deze pagina is om al je hersenspinsels van nu op te schrijven en daaruit ‘little notes’ te maken. Soms worden je gedachten ineens heel helder op papier en daar is journalen goed voor. Na het schrijven zie je zelf ineens wat je hieruit wilt halen en meenemen voor deze maand of dit jaar, of gewoon de toekomst. Schrijf je bewustwordingen eens op, op diezelfde pagina. Heel erg leuk om te doen!

En dat deed ik vandaag dus allemaal met getypte teksten. Je kunt van te voren al een beetje inschatten hoeveel ruimte je wilt vullen met tekst en wat voor soort blokken tekst je nodig hebt. Houd er rekening mee hoe breed je journal bladzijden zijn (en tik dus niet in het wilde weg op de computer zonder de juiste grootte blokken tekst te maken).

Het is tof om korte brede stukken tekst te schrijven en lange dunne blokken tekst voor de afwisseling van vormen in je journal. Ik maakte ook een quote met het lettertype ‘American typewriter’. Deze kun je lekker versieren met stickers en washi tape. Ik vind hem deze keer echt heel leuk geworden.

Ik denk dat dit mijn favoriete spread tot nu toe is. Het voelt heel erg als(en steeds dichterbij) mijn stijl. Het is wel vreemd om niet in mijn journal te schrijven, maar ik vind het resultaat echt heel mooi. Het is wat minimaler, wat minder druk. En het lettertype doet me denken aan een typemachine. Alles klopt voor mij op deze pagina.

Zou jij alleen maar handgeschreven teksten gebruiken in je journal of ga je uitgeprinte tekst nu ook proberen?