Wat vind ik van de Mala waterverfset van Ikea? Is het net zo handig als het eruitziet en kunnen je kinderen er goed mee aan de slag? Dat heb ik getest. Ik heb een complete waterverfset waarin waterverf zit (uiteraard), waterbakjes, mengbord en kwasten. Papier is apart verkrijgbaar, maar heb ik ook meegenomen van Ikea. Ik test vaak materialen uit van verschillende winkels en ik kan je dus goed meenemen in wat er werkt en niet werkt! Niet alles is even fijn in gebruik voor kinderen (denk aan uitwasbare verf of niet). Soms komt er amper kleur vanaf. En ik vind niets zo jammer als verf waar je helemaal niet goed mee kan mengen en echt los gaan.  Dit setje van Ikea zag er heel tof uit. Alles lekker makkelijk bij elkaar en natuurlijk erg compact.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het setje komt met een heleboel kleuren. Donkerblauw, lichtblauw, donkergroen, lichtgroen en oranje, rood, geel, bruin, zwart, wit, roze en beige. Zelf word ik heel erg blij van de verschillende groene tinten. En ik hou van de basiskleuren die je ook nog eens heel goed met elkaar kunt mengen voor nieuwe kleuren. De kleurkeuze is naar mijn idee dus dikke prima. Het setje zelf lijkt meer op een schmink bakje, dan op een set waterverf, dus ik ben benieuwd hoeveel kleur het geeft.

In deze set zit een ruime opbergbak voor je kwasten, de meegeleverde plastic bekers (voor water) en een mengbord. Heel handig om dit allemaal bij elkaar te hebben. Er zitten zelfs een paar verschillende kwasten bij. Het zijn wel weinig verschillende maten, dus ik heb zelf de extra kwastenset erbij gekocht. Daarmee heb je net iets meer keuze tussen platte of ronde kwasten en dikke of dunne kwasten. Maar eigenlijk is de verfset al compleet genoeg (ik wou alleen zelf ook meedoen). Wel zijn de kwasten weer ideaal voor kleine kinderhandjes en ik vind dat Ikea daar altijd goed op let. Alles is zo goed gemaakt op bruikbaarheid.

Toen we begonnen met de kwasten, merkte ik al meteen dat ze goed in de hand liggen van mijn peutermeisje. En ik vind de kwasten zelf stiekem ook best fijn werken.

Ik ben zelf geen tekentalent, maar voor jullie heb ik de kwasten toch even in de hand genomen en heb ik wat getekend. Mijn dochters hebben de set ook uitvoerig getest.

Mijn creativiteit uit zich vooral in het werken met wol, draden en dat soort dingen. Niet echt met kwasten, maar ik vind het wel heel leuk! Mijn kleuter dochter is heel enthousiast als het op verven aankomt en ook mijn kleine peuter kan er wat van. Het papier van Ikea is perfect voor waterverf, dat hebben we gezien. Het verven gaat ook heel makkelijk. Moet je natuurlijk wel even goed uitleggen hoe dat werkt met waterverf. Maar dan gaat het allemaal aardig volgens plan.

Het enige wat er gebeurt met heel jonge kinderen is dat de verf nogal door elkaar gaat, maar dat is wel logisch ;). De wit was na de eerste sessie meer oranje. Gelukkig krijg je dat oranje wel weer weggepoetst met een doekje en blijft er daaronder genoeg wit over voor de volgende keer, yes!

De tekeningen van mijn dochters zijn mooi geworden en de kwasten werken eigenlijk echt heel fijn! Geen verlies van haartjes, ze zijn lekker zacht in gebruik. En als je ze goed wast, dan zijn ze de tweede keer gewoon weer helemaal prima! En de kleuren zijn precies zoals ze eruit zien. Genoeg kleur en mengen gaat perfect.

Ik vind dit setje echt heel leuk en er kan heel veel gemaakt worden op deze manier. Het werkt heel erg fijn en ik vind zelfs dat het best goede verf is. Dit is een dikke vette aanrader voor de regenachtige herfstdagen in de vakantie.