Mini plantenkleedje voor je favo plant!

Eindelijk kan ik je weer nieuw haakwerk laten zien! Wat heb ik hier lang over gedaan, terwijl het zo simpel was. Maar met een kleine haaknaald en heel fijne wol, gaan dingen nu eenmaal niet zo snel. Tel daar een fijne (maar niet heus) haakblessure bij op, en je zal begrijpen dat het allemaal even op zich liet wachten.

Dat was even balen, toen ik had bedacht dat ik wel even 5 uur lang achter elkaar kon blijven haken, om tóch nog iemands verjaardagscadeautje af te krijgen. Het was een veel te grote sjaal, die ik in veel te weinig tijd af wilde krijgen. En dat na veel te veel andere toffe haakprojecten. Dat afkrijgen van die sjaal lukte me ook, want ik kon het natuurlijk weer niet laten. Dus ik haakte nog even 5 uur achter elkaar en toen kreeg ik voor de zoveelste keer wel heel veel pijn in mijn pols en elleboog.

Het was dus even klaar met haken. Ik had de boel belast en heb dus een paar weken mogen wachten en nu nog doe ik het heel voorzichtig aan allemaal. Hetzelfde geldt dus ook voor typen, et voilà nog minder blogartikelen! Maar het gaat weer goed. En gelukkig ben ik op tijd (toch nog relatief) gestopt, zodat er niets ernstigs is gebeurd qua blessures. Ik ben soms gewoon nogal enthousiast en ik wil alles tegelijk. Nu moest ik het dus even één voor één doen.

En vanochtend kon ik dus eindelijk mijn mini kleedje afmaken! Een schattig klein kleedje in een frisse lentekleur, die ideaal is voor gebruik onder toffe planten. Soms geeft een kleedje nét dat beetje extra’s .

Kleden in een interieur kunnen heel veel doen voor de ruimte. Denk maar eens aan kleden voor je zitruimte, waar banken en tafel op kunnen staan. Van die kleden die er voor zorgen dat je de ruimte een beetje afbakent. En dat kan ook heel tof zijn, wanneer je veel losse planten in je huis hebt staan. Drie plantjes op een kleedje (of andere onderzetter) staat vaak minder rommelig, dan drie losse plantjes. En aangezien ik verder in huis heel veel onderzetters, krukjes en mandjes voor mijn planten heb, leek het me super leuk om eens een mini kleedje te haken!

Voor dit kleedje heb ik gebruik gemaakt van de ajoursteek. Dit zijn steken voor open haakwerk, dat veel aan kant doet denken. Ik ging voor de blaadjessteek (te vinden in het grote haakwerkboek), maar je kunt natuurlijk iedere gewenste ajoursteek gebruiken.

Zet een rij lossen op, zo breed als jij jouw haakwerk wilt hebben en start de ajoursteek. Haak gewoon lekker rustig door (niet teveel achter elkaar uit enthousiasme) en maak hem zo lang als jij wilt. Ik maakte er een rechthoek van.

Na al die rijen vol ajoursteken hechte ik mijn draad gewoon af. En daarna begon ik met het maken van tassels. Ik knipte daarvoor steeds groepjes van drie gelijke draden. Daarna maakte ik ze ongeveer om de twee steken vast aan mijn kleed. Steeds drie draden bij elkaar. En dat was het.

Nu ligt er een mooi kleedje klaar voor deze warme lente periode!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *