The five minute journal methode is een toffe manier om je mindset te trainen en laat dat nu net heel handig zijn in de herfst. Niet iedereen heeft zin om uren vrij te maken voor een bullet journal, maar met deze methode kan je gelukkig heel snel toch iets kwijt! In vijf minuten dus. En voor die methode bestaat een journal, die ik ontzettend tof vind. Maar nog toffer leek het mij om zo’n pagina te maken voor in mijn eigen bullet journal. Wat nou als je daar een eigen boekje voor kan invullen met net iets meer creativiteit erbij? Kost je een paar minuten meer (maar nog steeds zo weinig als je wilt), maar dan heb je er ook even een creatief momentje bij.

Wat is the five minute journal methode?

Dit is een manier om binnen vijf minuten iedere dag even op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Zodat je ook op slechte dagen, even wordt herinnerd aan de goede dingen. En daarmee leer je jezelf dus aan om aan die goeie dingen te denken, iedere dag. Daar wordt je gegarandeerd vrolijker van. Op die manier leer je dus positief te denken, je te focussen op wat goed gaat en daardoor schijn je nog meer positiviteit aan te trekken. Soms vergeet je op een dag dat alles misgaat, dat er ook mooie dingen zijn. Deze methode helpt je daar aan te herinneren en dan ga je uiteindelijk ook steeds meer die mooie dingen zien.

Wat kan ik allemaal opschrijven?

Je kunt natuurlijk the five minute journal kant en klaar kopen en invullen. Dan heb je hem zoals ‘ie bedoelt is, hij is echt heel tof ontworpen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan in een eigen lege journal. Beschrijf de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Waar je dankbaar voor bent, waar je focus die dag op ligt, wat voor moois je die dag hebt gedaan, wat mooier kan en andere dingen die voor jou handig zijn.

En zo doe ik dat in mijn journal

Hier heb ik een voorbeeld pagina gemaakt, zodat je een beetje een idee krijgt van wat je erin kan zetten. Het kan op zoveel manieren, maar als je uiteindelijk maar bezig bent met de mooie dingen van die dag en je focus legt op dingen die je echt voor elkaar wilt krijgen, dan gaat het je in de toekomst zeker weten lukken!

En of je verder de hele pagina versierd, of aan de slag gaat met tekenen mag je zelf weten. Het kan ook gewoon alleen een lijstje zijn. Hoe meer basic, hoe minder tijd, maar wel net zo waardevol.