Toen mijn kinderen vandaag een middag bij oma mochten spelen, ben ik als verrassing gaan verven in de kamer van mijn jongste dochter. Ze heeft al een tijdje een nieuwe kamer en daarin staan al heel veel leuke spulletjes. En er hangt een mooie slinger, maar de muren waren allemaal nog wit! Ik vond dat daar wel wat meer kleur bij kon. En omdat ik laatst ontdekte dat het niet altijd het leukste is om de hele muur te verven, begon ik met een kleiner project. Muren verven? Nee, ik ben de laatste tijd heel erg fan van wall art!

Beneden in haar vorige kamer schilderde ik al eens een muur vol gouden ballen. Nu is het haar kamer niet meer, maar ons kantoor. Ik heb dus nu een hele gezellige ballen muur achter mijn computer (en daar word ik zo vrolijk van!). Het verven zelf was leuk, omdat het helemaal niet lang duurt en het eindresultaat is tof omdat het zo anders is dan ik gewend ben.

Muren verven vind ik trouwens ook heel leuk om te doen. Dat is ook iets wat de afgelopen jaren is ontstaan, mijn liefde voor verven. Het liefste verf ik mijn hele huis vol met kleuren van het strand en de zee. Maar dat is nog een lang project.

Maar nu even terug naar dit verf project. Ik ging dus niet voor een hele muur vol groen en ik ging deze keer ook niet voor ballen. Ik ging voor een abstract huisje! En wat was het leuk om dit te maken.

Voor dit project koos ik een muur uit met een schuine kant. Dat is ideaal om als beginpunt voor een dak te nemen. De ideale plek voor een huisje dus. Met schilderstape begon ik de boel af te plakken. Afplakken werkt zo makkelijk, dat je er heel veel kanten mee op kan. Ik koos dus voor een huis, in drie delen. Met tape plakte ik de verschillende delen van het huis af. Zo kon ik drie blokken in drie verschillende tinten verven. Twee tinten groen en een tint roze. De blokken hadden allemaal twee lagen verf nodig. En toen stond het als een huis! Tadaaa!

En toen de tape er af was, zag ik pas hoe mooi alles geworden was. Ik ben er echt zo blij mee. Door de drie blokken is het huis heel abstract geworden én door de drie tinten heel vrolijk en gezellig. De kinderkamer is nu echt meer af. Het is meteen een stuk sfeervoller en dat terwijl het eigenlijk geen heel groot kunstwerk is. Het kostte mij hooguit twee uurtjes van mijn tijd. Prima te doen dus in een middag dat de kinderen weg zijn!

Mijn dochters gezichtje toen ze thuiskwam en haar kamer mocht bekijken, vergeet ik ook nooit meer. Ze keek ontzettend verbaasd en enthousiast en toen haar papa binnen kwam lopen, riep ze enthousiast ‘papa, mama deed dat voor mij!’. Dat moet wel de beste beloning ooit zijn.

Note: en ik heb je geen Pinterest perfect foto’s gegeven met een overstylde kinderkamer. Ik heb het namelijk graag over real life en daarin is dit hartstikke leuk en haalbaar! 😉