monsterspray3

Monsters be gone! Kleine kinderen hebben heel vaak last van monsters. Monsters onder het bed, in de kast, achter het gordijn. Ze zijn zo vervelend dat je kind er echt niet van kan slapen. Ik had er vroeger ook een paar in mijn kast en wat hebben mijn ouders toch vaak de hele boel moeten controleren voor het slapen gaan. Alle kasten moesten bekeken worden en onder mijn bed was het al helemaal niet te vertrouwen. Onder de categorie easy parenting schrijf ik over dingen die het ouderschap een klein beetje gemakkelijker maken. Deze keer maakte ik een spray om de monsters te bestrijden.

monsterspray3 monsterspray2

Neem een plantenspuit of een andere sprayflacon. Zorg ervoor dat er geen chemische vloeistof in zit en dat je de flacon goed uitspoelt wanneer je een flacon hergebruikt. Doe water in de sprayflacon en voeg daar een druppeltje lavendelolie aan toe.

Dan ga je aan de slag met het maken van een etiket voor jouw anti monster spray. Ik heb het hier even getekend, maar je kan natuurlijk ook de computer gebruiken voor een extra professionele (en dus geloofwaardige) uitstraling. Maar uiteindelijk gaat het om het verhaal erachter. Bedenk een sterk verhaal en je zit goed. Maak het geloofwaardig.

Ingrediënten:
lavendelolie, water.

Werking:
Monsters kunnen niet tegen lavendel. Ze vinden het verschrikkelijk stinken. Mocht er een monster in de buurt zijn, dan zorgt lavendel ervoor dat de monsters binnen no time verdwijnen. Ze komen niet meer terug. Weg monster. Bijkomend voordeel, je valt er lekker van in slaap.

Gebruiksaanwijzing:
Eenmaal daags twee keer sprayen naast het bed. Bij voorkeur in de avond voor het slapen gaan. Niet meer dan twee keer sprayen.

Anti monster spray is geschikt voor een-, twee- en drieogige (!?) monsters. Geschikt voor iedere kleur monster. Gele monsters zijn hardnekkig, bij voorkeur drie keer sprayen indien een geel monster zich in de kamer bevindt. Anti monster spray is niet geschikt voor draken.

Disclaimer: net als andere middeltjes dient dit middel buiten bereik van kinderen bewaard te worden. Lavendel olie mag niet ingeslikt worden. Spray niet in de richting van je kindje. Vind je dit lastig, dan kun je ook alleen water gebruiken en je kind vertellen dat het om geheime ingrediënten gaat. Misschien is het zelfs gemakkelijker om te vermelden dat monsters niet bestaan.

Het mag duidelijk zijn dat veel in dit artikel niet op waarheid is gebaseerd.