Brush strokes painting met washi tape

brushstrokepainting3

Hoe leuk is het dat je met washi tape ware kunstwerken kunt maken, zonder dat je echt goed hoeft te zijn in schilderen? Ik ben fan! Ik kan het wel trouwens, schilderen. Maar lang niet als een echte pro. Ik hou dus ook wel van een beetje makkelijk. Het is jammer dat ons huis zo weinig licht binnenlaat (we hebben kleine ramen en een heel lang huis), want dan zag je op beeld pas echt hoe mooi de kleuren tot zijn recht komen. Ik doe ze dus geen goed. Dat neemt gelukkig niet weg dat het ontzettend leuk is om zo je eigen kunstwerken voor aan de muur te maken en dat het hier in real life heel vrolijk staat!

Het enig wat je nodig hebt is verf, washi tape, kwasten in verschillende groottes en een doek. Ik heb wat rondgespeurd op pinterest en kwam daar een gaaf patroon tegen. Dat patroon heb ik hier gebruikt. Een soort pijlen die twee richtingen op wijzen. Met washi tape plakte ik de boel af. Ik voegde daar nog een serie blokjes aan toe die diagonaal verlopen en dat was het dan. Ik kon aan de slag met mijn kwasten. Ik maakte verschillende verfstroken met kwasten in diverse groottes. Dat geeft het een speels effect. En het leuke is dat je dus helemaal geen kunstenares hoeft te zijn voor dit kleine kunstwerkje. Het mooiste moment komt als de washi tape eraf mag. Voor dat moment lijkt het totale chaos op je doek en daarna ontstaat er ineens iets moois.

Ik vind het ontzettend leuk, vooral omdat het zelfgemaakt is (natuurlijk). Ik kan niet wachten tot we in ons nieuwe huis wonen en ik helemaal los kan gaan op de muren en ik het hele huis vol kan hangen met schilderijtjes en mijn eigen DIY’s. Mijn pinterest staat vol met inspiratie en ik heb al hele gave patronen gezien voor op de muren, die ik dus lekker een keer niet saai in een kleur ga verven. Ik wil alles wit met op sommige plekken in huis een mooi patroon en ik wil een ombre muur!

brushstrokepainting4 brushstrokepainting2 brushstrokepainting1 brushstrokepainting

baby

 

En dit is waar het schilderijtje echt in huis staat. Zou jij het ook maken?

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

3 Comments

  1. super leuk!!! ook leuk om de kleintjes te laten verven. heb voor mijn moeder ook zo’n schilderij gemaakt maar dan door james laten doen 🙂 was ook erg leuk geworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *