Haken vind ik zo leuk, dat ik ook heel wat haaksters/crochet designers volg. Vooral op Instagram vind ik dat echt heel leuk. Pinterest mag zeker ook niet ontbreken voor inspiratie, maar daar volg ik nooit personen. Op Instagram dus wel! En er zijn ook een aantal toffe websites als het om haken aankomt. Welke hakers volg ik? En wat vind ik dan zo inspirerend?

1dogwoof

Met stipt op één staat 1dogwoof, mijn favoriete Instagram account. Ze haakt zoveel mooie spullen, maar ze heeft ook humor als het op haken aankomt. Zo maakte ze een tijdje terug een hele grappige kerst gnome, waar ik echt om moest lachen. Ze haakt de mooiste sjaals, en kleine toffe accessoires. Ik hou van haar stijl en op haar website schrijft ze de patronen goed uit. Wel in het Engels, dus dat vind ik een mini minpuntje.

Studio hip en stip

Hoewel ik zelf nooit zo kleurrijk haak, word ik wel héél vrolijk van studio hip en stip! Weer een van mijn favoriete Instagram accounts dus. De website staat natuurlijk ook vol moois en deze haakster (Annemarie) heeft ook nog eens heel kleurrijke haakboeken geschreven! Inspirerend door het vrolijke kleurgebruik en door dat kleurgebruik altijd net even anders. En ik vind haar interieur er op Instagram ook altijd zo fantastisch uitzien! Aanrader dus!

Mama in a stitch

Ik vind haar blog echt super mooi! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik nog nooit een van de patronen heb gemaakt. Het is allemaal heel Pinterest perfect, maar zoooo mooi om even bij weg te kwijlen. En natuurlijk ook heel leuk dat ze daarnaast ook mama is en daar wat van laat zien! Prachtige ontwerpen staan er op haar blog. Ik ben fan!

Creachick

Maris kan niet ontbreken in mijn lijstje. Ik heb al meerdere projecten met haar patronen gemaakt. En ze lukken altijd super goed! Ze schrijft heel fijn patronen uit (en ook nog eens gewoon in het Nederlands!) en haar patronen zijn ook echt heel mooi en origineel. Ze haakt vooral kleding en dat vind ik echt supertof! Ik heb al een vest, een top en een toffe kinderjurk gehaakt met haar patronen! Ze blogt ook over andere creatieve dingen, dus dat is natuurlijk ook altijd heel leuk!

De haakzolder

Nog meer vrolijkheid op haakgebied! Vooral haar blog bezoek ik met enige regelmaat. Ik word gewoon heel blij van haakwerk geloof ik. En het toffe hieraan is dat deze hele blog alleen maar over haken gaat! De dingen die ze maakt zijn heel divers. Genoeg inspiratie te halen dus! En een tof Insta account erbij, natuurlijk. Had ik al gezegd dat ik dat heel erg leuk vind?

* Het gehaakte jurkje onder de ‘kop’ Creachickk is het resultaat van dit patroon van Creachick. Hij was toen bijna af, er miste nog één mouw, ha.

Ps. Ik gebruik geen beeldmateriaal van alle blogs en Insta accounts, omdat ik altijd graag bij mijn eigen afbeeldingen blijf. Alles heeft wel een linkje, dus dan kun je zelf spieken!