De zomervakantie is hier weer ten einde en dat betekent dat ik weer volop mijn blogwereld in kan duiken en ik heb veel leuks en creatiefs klaarstaan. De vakantie was echt even genieten en zelfs een beetje te snel voorbij. Maar er staan gelukkig weer genoeg nieuwe mooie dingen te wachten. Voor die speciale eerste schooldag wilde mijn dochter haar jurk wel eens afhebben, dus daar heb ik aan gewerkt! En het resultaat laat ik je vandaag zien.

Voor dit project haakte ik eerst zelf een top, zonder patroon. Ik koos voor ajoursteken met lekker veel gaten en een girly kanten effect. Mocht je dit zelf willen doen, leg dan een top klaar die goed past. Je kunt er ook een jurk bijpakken en de bovenkant na haken. Ik deed dat laatste. En dan kun je zelf een steek kiezen die je fijn vindt. Als je net begint om zonder patronen te werken, dan is het handig om met vasten of stokjes te werken, die kun je heel makkelijk minderen of meerderen.

Voor de rok koos ik een mooie zachtroze kleur stof uit, eentje met een reliƫfje, voor een leuk effect. De stof is wel wat elastisch, wat het naaien niet altijd makkelijk maakt. Maar het lukte! Ik koos voor een plooirok, dat staat zo vrolijk. En ik naaide het geheel aan mijn haakwerk vast, gewoon met de naaimachine! En omdat ik aan de onderkant van mijn haakwerk een sierrand heb gehaakt, zie je hier bijna niets van. De rok zit aan de binnenkant van de top vast en daardoor valt de sierrand er mooi overheen, geeft ook nog eens een tof effect!

En als laatste gebruikte ik natuurlijk een roze lintje, voor wat extra girly details. Ik denk dat dit wel de meest meisjesachtige jurk is die ik ooit maakte. Mijn dochter is er heel erg blij mee en dat maakt mij heel gelukkig! Zo leuk om dit te doen. En het geheel heb ik natuurlijk vastgelegd in boerderij sferen.