30 dagen moestuinieren: hoera ik heb geoogst!

Dat een moestuin mij echt wel blij maakt, daar kwam ik bij de vorige update achter. Dat oogsten nog veel leuker is, dat heb ik nu geleerd! Yes, er groeide niet alleen iets in mijn moestuinje, maar ik kon er ook echt iets uithalen! En dat is nog niet alles. Het was eetbaar en het was nog lekker ook. Dat ik enthousiast ben heb je nu wel door, hè? Laten we snel naar de foto’s kijken. Zonder foto’s geen bewijs.

30dagenmoestuinieren7

Supertrots en heel erg blij was ik toen ik ontdekte dat mijn allereerste radijsje de grond uit kon! Hij was nog een heel klein beetje klein, maar ik kon niet wachten. En wauw, wat is ‘ie mooi hè? (Niet lachen om mijn enthousiasme nu hoor)

30dagenmoestuinieren

En toen ik twee dagen later nog eens goed keek, waren er ineens een heleboel mega grote radijsjes. Invasie van de radijsjes! Ik denk dat ik nog net niet heb staan springen. Ik ben niet echt een planten wonder. Geef mij een plant (al is het aloë vera) en ik laat hem dood gaan. De eerste weken staat hij er nog mooi bij en doe ik echt mijn best, maar daarna gaat het alleen maar bergafwaarts. En mooi niet dat ik ooit nog aan die plant denk, hij gaat gewoon ten onder. Zelfs als het een heel speciaal plantje is, dat ik op een bijzondere datum van mijn koeienboer gekregen heb. Maar dit kan ik dus wel! En dat had ik wel gehoopt, maar toch niet echt gedacht hoor. Gelukkig is dit heel anders dan een plantje binnen. En het helpt ook zeker dat je er iets lekkers mee kan koken, daar word ik pas écht heel blij van.

30dagenmoestuinieren5

En kijk, ze zijn er in meerdere kleuren. Vrolijke radijsjes stond er op het zakje. Als je moestuiniert, dan moet je het wel goed doen. Ik heb dus witte, paarse, roze en gele radijsjes geoogst! In alle vormen en maten.  Dat laatste was misschien niet helemaal de bedoeling.

30dagenmoestuinieren1

Healthy snack time!

30dagenmoestuinieren2

En niet zo healthy, maar wel heel lekkere salade met radijs! Zoals beloofd heb ik er natuurlijk ook echt iets mee gemaakt. Ik laat snel zien wat hier allemaal in zit, naast vrolijke radijsjes.

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

  1. Leuk is dat he als je dan van alles ziet groeien. En daarbij smaakt het ook veel beter. Dit haar heb ik voor het eerst mijn eigen moestuintje en ik word er echt blij van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *