Interieur tips voor dummies

Interieur en styling van je huis. Ik had er vroeger niet zo veel mee. Ik wilde als kind gewoon al mijn muren roze en paars. Ik had als tiener van die roze gordijnen met kralen eraan (van de Xenos) en zo’n zelfde paarse lamp met kralen. Hilarisch. Tegenwoordig vind ik het juist wel heel leuk om mijn huis te stylen. En ik leer steeds een beetje bij. En omdat ik toch wel eerst een dummie was en ik het dus heb geleerd door deze zelfgevormde regels toe te passen, ga ik je vandaag mijn interieur tips voor dummies geven. Dit gaat je lukken.

  • Kies verf uit dezelfde collectie of verflijn. Ga je voor zeegroen in huis? Dan past daar ook zand en schelp bij. Heel handig om te weten, als je wel van kleur houdt. Meestal vloeken de kleuren niet echt bij elkaar.
  • Houd je meubels in een basic kleur, zodat je kunt ‘poppen’ met je muren. Of doe het andersom. Maar zorg ervoor dat je ook rust creëert in het geheel en niet alles laat knallen.
  • Neem een aantal basiskleuren aan in huis, die je overal terug laat komen. Zeegroen en schelp bijvoorbeeld, in combinatie met wit en grijs. Wijk niet af van dit (of ieder ander) kleurenschema.
  • Gebruik neutrale kleuren en neem één opvallende accentkleur die steeds overal terugkomt. In kussensloops, kaarsen of fotolijstjes bijvoorbeeld. Werkt ook perfect!
  • Pinterest er op los. Zoek kleurenschema’s op en gebruik kleuren binnen die schema’s door je hele huis.
  • Bekijk alle soorten Pinterest stijlen en vind jouw eigen stijl. Welke elementen vind je mooi? Boho? Cozy? Of beach house? Het zijn allemaal verschillende stijlen met elk hun eigen specifieke elementen. Vind het geheim achter die elementen.
  • Durf. Durf te kiezen voor die opvallende bank, of die statement wall. Het gaat zoveel goeds doen voor je huis.
  • Maak een collage aan de muur door lijstjes in verschillende soorten en maten op te hangen, maar laat de manier waarop rust geven. Dat doe je door een patroon terug te laten komen. Alles heeft altijd een soort patroon dat rust geeft (denk aan polka dots, ja zelfs die).
  • Spiek een beetje bij Ikea.
  • Probeer alles uit. Schuif je meubels net zo lang rond totdat je ze goed vindt staan (en totdat je er zelf gek van wordt, pas toen lukte het mij) en geniet van alle mooie dingen die je al gelukt zijn. 🙂

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *