Mijn plannen voor de zomervakantie

Over twee weken is het zover, dan is het eindelijk zomer vakantie! Wat kijk ik daar naaruit. Mijn dochter gaat pas sinds een paar maanden naar de basisschool, maar we hebben nu gewoon alweer heel veel zin in vakantie. Ik vind het stiekem heel erg fijn dat we weer even een paar weken met z’n allen zijn, dat we niet naar school hoeven en dat het tijd is voor leuke zomerse dingen. Ik kan niet wachten, maar gelukkig hoeft dat ook helemaal niet lang meer. Even wegzwijmelen bij mooie vakantieplannen dan!

Heel veel lekkere ijsjes eten

Oké, heel veel is misschien niet helemaal de bedoeling. Maar zomer is wel dé tijd van het jaar voor ijs natuurlijk. Het is zo’n ding dat we graag doen wanneer het druk is op de boerderij en we toch even iets leuks willen doen tussendoor. Dan rijden we naar de ijssalon hier in de buurt. En dan doen we even alsof we ook echt vakantie hebben. En dat is altijd heel gezellig.

Fotoshoots op het platteland geven en heel veel fotograferen

En ik wil deze zomer starten met fotoshoots op het platteland! Binnenkort organiseren we hier een open dag en dan ga ik een mooi plekje omtoveren tot foto stand, waar ik een mini boeren fotoshoot ga doen. En dat is natuurlijk heel erg leuk! En om meer mensen naar de boerderij te krijgen, wil ik dus gaan starten met fotoshoots op het platteland! We hebben hier een prachtige locatie, dus dat moet wel mooie plaatjes opleveren. Heel erg leuk dus en daar heb ik zin in.

Een weekendje weg met de kinderen en een dagje dierentuin

We hebben nog niks vastgelegd, maar denken al wel na over een mini weekendje weg of/en een dagje dierentuin. Natuurlijk gaan we naast al het werken, ook heel veel leuke dingen doen. En naar de dierentuin willen we al een tijdje gaan. Zeker nu onze jongste dochter geen middagdutje meer doet en we er heerlijk lang op uit kunnen gaan!

Starten met rijlessen

Niet te geloven dat ik dit hier echt tussenzet, maar het moet gebeuren. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik voor mijn rijbewijs zou gaan als ik dertig werd. Ik vond een paar jaar geleden dat het er toch maar eens van moest komen en ik dacht; als ik dertig ben en ik doe het niet, dan doe ik het nooit. En het wordt echt tijd dat ik het wel ga leren. Ik wil het leren. Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik die auto echt mis en dat ik die nog meer ga missen, als ik nooit mijn rijbewijs haal. Ik wil toch wel graag mijn kinderen overal naartoe kunnen brengen. Maar ik vind het dus wel spannend, dat ik dertig ben en nu pas begin. Maar goed, ik wil mijn eerste proefles in de zomer gaan doen en dan gaan starten. En dat moet ook gewoon, want ik ben al dertig en een half. Oei.

Heel veel keren het zwembadje opzetten en spelen met de watertafel

En als we dan toch thuis zijn, dan hoop ik natuurlijk op heel veel mooie dagen. Dagen waarop we het zwembadje op kunnen zetten en de kinderen lekker met water kunnen spelen. Laten we hopen dat we heel veel zon gaan zien (niet overdreven warm hoor ha).

Heel veel fruit eten en smoothies maken!

Ik benoem graag de kleine dingen, dus ook zeker dit klein geluk. Met dat fruit zit het wel goed, daar hebben we nu al veel van in huis en er groeit zelfs van alles in onze moestuin! We hebben frambozen, bramen, druiven, pruimen, appels, peren, rode bessen ėn aardbeien in de moestuin staan. Niet normaal, zoveel lekkers toch? En als het dan heel warm is dan maak ik daar graag een smoothie van met wat bevroren fruit erbij. GENIETEN!

Je hoort het al, ik heb zin in die vakantie. En ik ga zoveel mogelijk van die leuke dingen doen, gezellig met onze twee dochters.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

3 Comments

  1. Wat een leuke plannen heb je! Supergoed dat je wil gaan voor je rijbewijs! Als je er nu niet voor gaat, doe je het niet meer. Dat had ik namelijk ook. Nu was het moment om er diehard voor te sparen, want ik wilde niet dat al mijn vriendinnen wel al konden rijden en ik niet. Ik weet zeker dat het je gaat lukken! Ik zag het al op je fotografiepagina, wat gaaf dat je fotoshoots op het platteland wil organiseren! Lijkt me hartstikke leuk om een dagje te komen en om te gaan shooten op het platteland, lijkt me geweldig! Ook om jouw leefomgeving eens te zien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *