Hebben jullie ook een eigen moestuin? + 100 dagen challenge!

groentetuin

Die vraag krijgen we best heel vaak en eigenlijk is het ook een beetje gek, dat we zo weinig groente uit onze eigen tuin opeten. Ik bestel iedere week ons eten bij een online bio winkel en daar ben ik echt heel blij mee. Maar zelf je groentes laten groeien is natuurlijk nog veel leuker. Dus, hebben wij een moestuin?

Ja, die hebben we! Maar je kan niet zeggen dat er echt veel uit te halen valt. We hebben twee keer snijbiet gegeten en onze dochter heeft welgeteld één aardbei op en de rest was voor de slakken. Super jammer, want die paar blaadjes snijbiet waren wel heel lekker. We begonnen enthousiast, maar staken er te weinig tijd in. Toen we van de week een vlogger voorbij zagen komen, die iedere dag kan koken met z’n eigen groentes, besloten we dat we ook meer met onze tuin willen doen. Er is zoveel ruimte en zo weinig groente!

En het is misschien niet de perfecte tijd van het jaar om enthousiast de moestuin uit te breiden, maar als ik nu niet begin dan weet ik het ook niet meer. En er is gelukkig nog genoeg leuks te zaaien in deze maand. Het kan nog nèt. Ik start bij deze een 100 dagen moestuinieren challenge. En natuurlijk doe ik dat samen met koeienboer! Hij is immers de persoon die als eerste startte met die moestuin. Naast een zeer kleine courgette, groeit er nu heel weinig. Dus, we gaan samen aan de slag! Zullen we ooit nog echt groente uit eigen tuin krijgen? Of bezwijken we onder de slakken? We gaan het zien!

Koeienboer, bij deze is de challenge aangenomen, op naar 100 dagen moestuinieren uit eigen tuin!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *