Het komt natuurlijk erg vaak voorbij, die Netflix series. Maar wat zijn ze verslavend hè? En ook ik ben al lange tijd een klein beetje verslaafd aan meerdere van die toffe series. En vandaag is zo’n dag dat ik er naar uit keek om ’s avonds lekker op de bank te kruipen, in mijn onesie (thee erbij) met een toffe serie. En ik gok erop dat ik daarin niet de enige ben. Laat ik vandaag eens vertellen waar ik naar kijk, omdat ik gewoon even heel erg veel zin heb om aan series te denken. Ik ga duimen dat ik nog iets nieuws aan je vertel.

Lucifer

The devil die op aarde belandt en daar de detective ontmoet. Lucifer is hilarisch en de dingen die hij doet kunnen uiteraard echt niet. En alhoewel er wel veel vrouwen voorbij komen en Lucifer zich nogal in de party scene bevindt, zit er achter iedere aflevering een dieper verhaal. En dat vind ik heel goed neergezet. Vooral seizoen één vind ik ijzersterk. Het laat je nadenken over veel onderwerpen zoals leven en dood, op een luchtige manier gebracht dus. Best knap gedaan hoor. Ik vind het alleen erg jammer dat het laatste seizoen zó nieuw is, dat we elke week weer moeten wachten op een aflevering.

Homeland

Oké, hiermee ga ik vast niets nieuws vertellen. Ik kan mij niet voorstellen dat je dit nog niet gekeken hebt, ZO gaaf! Echt mijn favoriete serie aller tijden. Over Carrie, de uitzonderlijke CIA agent. Mocht je gekeken hebben, maar nog niet begonnen zijn aan het laatst toegevoegde seizoen, snel gaan kijken dan! Ik wil wel vertellen waarom je moet kijken, maar dan zou ik voor een spoiler zorgen voor iedereen die het seizoen daarvóór nog niet helemaal gekeken heeft. Maar dit seizoen is echt heftiger dan ooit tevoren. Ik vond dit het meest heftige seizoen, echt. En weer ijzersterk. Zo mooi en goed gespeeld. En helaas alweer heel erg balen dat het al voorbij is.

The world’s most extraordinary homes

Dit is niet iets wat ik vaak kijk, huizen programma’s, maar dit leek me toch wel boeiend. En we hebben hier thuis samen alle afleveringen gekeken! Een architect en een andere vrouw (ik weet niet meer wat ze deed, oeps) bekijken allerlei bijzondere huizen. Maar het zijn echt heel bijzondere en leuke huizen om te zien! Zo gek, ondergrondse huizen en huizen waar je alleen bij kan komen met een kabelbaan. Bizar waar mensen allemaal wonen! Het zijn wel allemaal heel luxe huizen, maar toch ook zo neergezet dat ze soms één zijn met de natuur en dat is mooi. Gewoon eens een heel ander soort serie om te kijken!

Bonusfamiljen

Deze serie is leuk! Over gescheiden ouders die nieuwe gezinnen gaan vormen. Een onderwerp dat natuurlijk best heftig is, maar het is heel leuk neergezet. In de serie volg je de ouders die uit elkaar zijn en zie je hoe ze nieuwe relaties starten, waar nieuwe problemen bij komen kijken. Maar het is niet heel dramatisch. En de families zijn best hilarisch, gewoon echt heel leuk om naar te kijken en een korte serie. Dus je bent zo klaar.

Living the lie

Deze film was ook erg heftig om te zien, maar wel heel mooi. Het gaat over een groep kinderen die aan de oorlog ontsnappen in Soedan en in een vluchtelingenkamp terecht komen. Daarna worden ze binnengelaten in andere landen, om daar nieuwe levens op te bouwen. Levens die van te voren zo mooi leken en in het echt heel anders zijn. Een goed verhaal, die je de wereld laat zien door de ogen van een vluchteling. Het begin is echt heel heftig, maar gelukkig zit er later ook nog wel een beetje humor in.

The Lady in de Van

Deze film was heel bijzonder, ha! Een heel gek verhaal over een oud vrouwtje die haar bus bij iedereen in de straat parkeert en daar gaat wonen. In de buurt woont een schrijver, die haar uiteraard in zijn verhaal verwerkt. Ze krijgen een bijzondere band met elkaar en dit verhaal is eigenlijk heel aandoenlijk. De karakters zijn zielig en grappig tegelijkertijd en ik moet toch steeds weer terugdenken aan dit verhaal, hoe gek het eigenlijk ook was.

Happy People

Deze documentaire is echt lang bij me blijven hangen, nadat ik hem gekeken had. Over mensen die in de rauwe natuur van Rusland echt helemaal op zichzelf en van het land leven. Ze jagen daar en maken ski’s van bomen en het leven is er hard. Best heel bijzonder en eigenlijk ook helemaal niet vrolijk. Wat kijk ik veel serieuze dingen?! Maar ik vind het altijd erg bijzonder om te zien hoe andere mensen zo heel anders leven en wat ze dan doen. En ergens heeft het iets heel moois om zo één te zijn met de natuur. Deze docu deed mij echt wat.

En dat was mijn lijst voor deze keer! Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk dingen op te noemen, die ik niet dagelijks om me heen hoor. Girlboss, bad moms en Riverdale heb ik ook gezien, maar ik dacht niet dat ik daarmee iets nieuws vertel.

Heb jij nog een dikke vette aanrader die ik gemist heb?