Waarom zou ik naar een kringloopwinkel gaan!?

Waarom zou ik naar een kringloopwinkel gaan!? Een aantal jaren geleden was ik best vaak in kringloopwinkels te vinden. De afgelopen jaren ben ik er niet zo vaak meer geweest (ik denk door haast enzo). En dat vond ik zo jammer, dat ik heb besloten om mijn liefde voor kringloopwinkels weer een beetje op te pakken. Ik word zo enthousiast van het zoeken naar ‘mooie vondsten’ tussen alle oude dingen. En het voelt dan alsof ik een gouden kroon gevonden heb, of de allernieuwste louboutin pump (om het aan een schoenen fan uit te leggen), tussen alle meuk. Ja, ik heb een liefde voor kringloopwinkelen (ook voor Ikea hoor) en die deel ik graag met je.

Je moet er even je best voor doen en de juiste kringloopwinkels weten te vinden, maar dan ga je ook zeker weten mooie dingen voor een prikkie scoren. Het is heerlijk om door de Ikea te struinen hoor, en om nieuwe dingen in de winkel aan te passen en fresh and shiny mee te nemen, maar er is iets speciaals aan kringloopwinkelen. Juist omdat het dan misschien minder voor de hand liggend is om iets moois te vinden. Het is een soort oerinstinct van verzamelen dat mij wordt ingefluisterd. En ik kan niet anders dan daarop ingaan en rek na rek af te zoeken naar dat ene item.

En misschien is het ook wel de stijl die je vindt in goede kringloopwinkels. Vintage, bloemen, kastjes met bijzondere hoeken en vormen. Nèt dat beetje anders. En de kleding, de mooie vintage achtige jurken en de bloemenprint koopjes die je er kunt doen. Er kunnen echt mooie items tussen zitten. Dingen die je in de winkel niet vindt en die net even dat beetje extra hebben.

Dat het zo goedkoop is, is zeker weten ook niet verkeerd. Het is eigenlijk wel heel erg fijn. De hele wereld is al zo ontzettend duur en soms is het helemaal niet nodig om dingen nieuw te kopen. Denk maar aan peuterbedden of kinderkleding, dat wìl je soms niet nieuw kopen. En een kekke vaas is ook nooit verkeerd.

Nog een reden om wat meer aan kringloopwinkels te denken, is dat het ofcourse allemaal wat duurzamer is om te hergebruiken. Mocht je net als ik, ook een beetje groener willen leven dan zijn jij en kringloopwinkels zeker een match. Ik ben niet overdreven groen, maar gewoon een beetje in alles wat ik doe. En hergebruiken van spullen die nog mooi zijn, vind ik dan goed voelen. Er zijn zoveel mensen die van kleding kopen houden, de helft niet aantrekken en het dan weer wegdoen. En als je die kleding vindt in een kringloopwinkel, dan ben je waarschijnlijk héél erg blij.

Mocht je net als ik enthousiast zijn geraakt van dit korte kringloopverhaal, dan hoor ik dat natuurlijk graag. En dan wil ik je best meer do’s en dont’s en tips geven, zodat jij ook snel zo’n toffe kringloop vondst kan doen!

Ps. Mijn dochter (van bijna vier) was zo lief om een foto van mij te maken in mijn kringloop outfit, dus ja die plaats ik dan ook gewoon maar. Ze voelde zich zo trots dat ze dat kon. 😉

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *