5 Things I learned about being happy

beinghappy
Als je mijn blog nu een tijdje volgt dan lees je misschien vaak dat ik blij ben met de situatie zoals die nu is. Ik voel me heel vrolijk en ik kan me niets mooiers wensen dan te hebben wat ik nu allemaal om mij heen heb. Maar ook ik heb me niet altijd zo vrolijk gevoeld. Zoals zoveel onder ons heb ik ook de nodige struggles gehad in mijn leven. En ik denk dat iedereen wel op een punt komt in zijn leven waarin hij iets moeilijks meemaakt. En het is de vraag hoe je daarmee omgaat. Vecht je door en lukt het je om er weer bovenop te komen? Of vecht je door, maar blijf je vast zitten in verdriet en kom je er niet meer uit. Ik vocht en ik kwam er bovenop en dit is wat ik heb geleerd over gelukkig zijn.

Ik vind het best persoonlijk, maar ik heb het er toch over, omdat ik hoop dat ik heel misschien ook iemand anders helpen kan. Misschien is het een kleine reminder om je blij te blijven voelen, het zijn in ieder geval de dingen waar ik elke dag weer bij stil sta en voor kies en waardoor ik me gelukkig voel.

Geluk zit écht in kleine dingen. Kijk maar naar alle kleine mooie dingen die er op een dag gebeuren. Als je die eenmaal echt gaat zien en ook waarderen, dan merk je vanzelf dat je na een tijdje zoveel blijer wordt. Geluk is niet alleen die vakantie waar je naar uitkijkt, maar ook de geur van frisgewassen kleding, of je kindje die z’n boterham met smaak op smult. Het zijn die echte kleine dingen.

Luister altijd naar je eigen gevoel. Heel belangrijk en echt essentieel denk ik om goed in je vel te kunnen zitten. Iedereen kan je wel vertellen wat je moet doen, maar uiteindelijk bepaal jij zelf. Ook als keuzes soms spannend zijn en je van je verstand iets anders moet kiezen, is het toch belangrijk om naar je gevoel te luisteren. Er zijn heel veel mensen die iets te zeggen hebben over thuisblijfmoederen bijvoorbeeld, maar uiteindelijk ben ik degene die het doet en die er blij mee moet zijn. En mijn gevoel zegt dat dit voor mij perfect is.

Als je erop gaat letten, dan ben je veel vaker happy dan je denkt. En dat is echt een hele belangrijke om je bewust van te zijn. Focus je op de blije en goede momenten die je hebt en niet alleen op dingen die verkeerd gaan.

Verdrietig zijn en af en toe flink huilen hoort er ook bij. Je kan niet ontkennen dat je soms verdrietig bent om iets en flink huilen mag best. Het is juist goed om het kwijt te zijn op dat moment. Lucht heel erg op en daarna kan je juist weer helemaal happy zijn!

Geluk komt niet altijd aanwaaien, maar als je er bewust voor kiest dan is het zeker wel te vinden. En dat vind ik een mooie afsluiter voor dit rijtje. Soms is het hard werken voor je geluk. Het betekent je mindset veranderen, de juiste keuzes voor jouzelf maken in het leven en niet opgeven als je het even echt niet meer ziet zitten. Soms zit het in een klein hoekje, soms is het overal om je heen, maar het is er altijd ergens.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *