DIY: je eigen quote op schildersdoek

IMG_4502
Het tweede doek staat online in een korte tijd. Deze keer laat ik zien hoe je zelf een quote op schildersdoek kan maken. De ene keer haak ik veel, de andere keer schilder ik weer even. Ik zit dus weer in zo’n fase.

Gewoon even lekker mijn hoofd leeg maken en met kwasten in de weer gaan, dat is waar ik zin in had vorige week maandag. Ik was te enthousiast over iets (waar ik nog niet veel over kwijt kan) en zo werd ik weer even lekker rustig. Het is totaal niet moeilijk om te maken dit, maar daardoor wel heel haalbaar om te doen in de tijd dat je kindje slaapt. Ik wilde de quote ‘life is better on the farm’ gebruiken, maar het kwam niet helemaal uit zoals ik in gedachte had. Dan doe ik niet moeilijk en maak ik er gewoon iets anders van. Ook leuk!

IMG_4423

Plak de boel af met washi tape, zodat jouw quote ontstaat. Dat hoeft niet heel netjes, soms is het juist leuk als het een klein beetje rommelig gedaan is. Het is in ieder geval heel makkelijk om met washi tape blokletters te creëren. Ik koos ervoor om de washi tape in dikke en dunne reepjes te gebruiken, zodat er een leuk verschil ontstaat. Dat verschil zie je bij het woord ‘the’, die is veel kleiner dan de rest en dus met kleine reepjes washi tape gemaakt.

Na het afplakken begin je met schilderen. Ik wilde mijn schildersdoek een versleten effect geven door aan het einde met schuurpapier aan de slag te gaan. Daarom verfde ik de eerste laag in een vale, ouderwetse kleur. Ik koos voor gelig en beige. Op onderstaande foto’s kun je goed zien wat voor effect dat geeft. De onderste laag is niet spierwit en dat maakt echt de versleten look.

IMG_4468

IMG_4469

Vervolgens ga je met de bovenste laag aan de slag. Ik mengde hiervoor wit, blauw en groen met elkaar. Ik vind dit echt zo’n kleur voor op de boerderij.

IMG_4461

IMG_4459

En dan begint het leuke gedeelte, schuren! Met schuurpapier breng je op logische plaatsen slijtage plekken aan. Daar waar een doek ook echt zal verslijten ziet het er oud uit. En zo creëer je een echte versleten look. Ik ben blij met het resultaat!

Echt, ik kan niet wachten tot we eindelijk kunnen verhuizen naar de boerderij. Dat wachten duurt nu echt al heel erg lang. Ik verlang er echt naar en al kijkend naar dit bordje word ik iets vrolijker van de situatie. Alvast voor in het nieuwe huis dus en wij blijven ondertussen wachten. Gelukkig heb ik nog een heleboel washi tape en kan ik tijdens al dat wachten nog genoeg knutselwerken op schildersdoek maken voor in dat nieuwe huis.

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *